banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

ÖSYM’den önemli uyarı! 2016-YGS/LYS girecekseniz...

ÖSYM, üniversite adaylarının eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için 20-24 Haziran 2016 tarihleri arasında kendi okullarına başvuru yapacaklarını duyurdu.

ÖSYM, üniversite adaylarının eğitim bilgilerinde düzeltme işlemlerine ilişkin uyarı niteliğinde duyuruda bulundu. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, üniversite adayları eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacak.

Duyuruda, 2016-YGS/LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde ÖSYM tarafından MEB e-Okul sisteminden 17 Haziran 2016 tarihinde alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedildiği belirtildi. Ayrıca diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB e-Okul sisteminden alınacağı ancak bu sisteme KKTC’deki okulların dâhil olmadığını belirtti.

Duyuruda 2016-ÖSYS’ye başvuran adayların e-Okul Sisteminden temin edilen eğitim bilgileri, kontrol edilmesi amacıyla 20 Haziran 2016 tarihi itibarıyla; https://kkis.osym.gov.tr internet adresinden ilgili okullara https://ais.osym.gov.trinternet adresinden 2016-ÖSYS adaylarına açıldığı kaydedilerek, şu uyarılarda bulunuldu:

Adaylar, 20-24 Haziran 2016 tarihleri arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacaklardır. Okul birinciliğine ilişkin itirazlar da okul müdürlüklerine yapılmalıdır. Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri e-Okul Sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 24 Haziran 2016 mesai saati bitimine kadar sağlayacaklardır. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.”

Değişiklik istekleri 25 Haziran 2016 mesai bitimine kadar

Duyurunun devamında “Düzeltme işlemlerinin bitmesi ardından, Merkezimiz tarafından eğitim bilgisi MEB e-Okul Sisteminden 25 Haziran 2016 tarihinde ikinci kez elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacaktır. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 25 Haziran 2016 mesai bitimine kadar MEB e-Okula bildirilmesi önemlidir. Adaylar, MEB e-Okul Sistemindeki güncellenmiş eğitim bilgilerine 26 Haziran 2016 tarihinden itibaren https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir.” denildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.