banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Ortaöğretimde başörtüsü serbest mi? Danıştay kararını açıkladı

Bir öğrenci velisinin Ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren, "Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin" durdurulması için Danıştay'a başvurusunu görüşen Danıştay nihai kararını açıkladı.


Ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren MEB yönetmeliğinin ilgili hükmünün iptal istemi, Danıştay 8. Dairesi tarafından reddedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren ilgili hükmünün iptal istemi, Danıştay 8. Dairesi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren, "Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin" birinci maddesinin iptali istemiyle bir öğrenci velisi tarafından Danıştay'da dava açılmıştı. Dava dilekçesinde, yönetmeliğin birinci maddesinin, “Türk milli eğitiminin gereklerine ve laik eğitim sistemine” aykırı olduğu iddia edilmişti.

Davayı esastan görüşen Danıştay 8. Dairesi, düzenlemenin iptal istemini oy birliğiyle reddetti. Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği bu kararın temyiz yolu açıkken, temyiz istemini “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu” görüşecek. (İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.