banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Organik Zeytin Üretimi İçin Eğitim Verildi

 

Tarım İl Müdürlüğü ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü mühendislerive çiftçilere verilen eğitim kapsamında Kimya Mühendisi Metin Özduyan; Zeytin Bahçelerinde Gübreleme, Doç.Dr. İzzet Açar; Budama ve Aşı Uygulamaları, Prof.Dr. Ertuğrul Güldür ise Hastalık ve Zararlıları konularında çiftçileri bilgilendirdi.

Organik zeytin yetiştiriciliğini bölgede yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ebrulim Zeytinyağı Tesisi Proje Yöneticisi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ebru Sakar; Bölgedeki üretim potansiyelini en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Amacımız, bu eğitimle insanların bilinçlenmesini sağlamak, zeytincilik konusunda bölgede eksikliği bulunan budama, gübreleme, aşı uygulamaları konusunda bilgilendirme eğitim zincirlerini devam ettirmektir. Kurslarımıza katılanları verimli yetiştiricilik konularında bilgilendiriyoruz. Urfa’da zeytinin doğal olarak üretilmesi ve insanların sağlıklı beslenmeleri için bu eğitimleri veriyoruz” dedi.

GAP bölgesinin merkezinde bulunan bir Ziraat Fakültesi olarak halkımızı bilinçlendirmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir; “Üniversitelerin gayesi bulundukları bölgelerde üretimsel anlamda ihtiyaç duyulan konularda eksikleri gidermek ve birim alanda ürünü arttırmaya yönelik yol göstermektir. Bu anlamda GAP bölgesinin merkezinde bulunan bir Ziraat Fakültesi olarak bu bilinçle hep eğitim verme ve halkımızı bilinçlendirme için çaba sarf ediyoruz. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız, istedikleri zaman bize gelip danışabilirler, tarım konusunda desteğimizi alabilirler” dedi.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi eğitim salonunda 2 gün devam eden program kapsamında 40 kişiye eğitim verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.