banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Öğrencilerine Yönelik Kariyer Planlama Etkinliği Düzenlendi


Panelistlerin kariyer imkanları bağlamında kendi mesleki tecrübelerini paylaştığı programda, öğrencilerin mezun olmadan önce stajlarla deneyim kazanması, iş yaşamına erken başlamanın avantajları, kariyer planlaması konularında üniversite öğrencilerine yönelik faydalı olabilecek bilgiler paylaşıldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çelik ile dekan yardımcıları, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, ‘Mali Müşavirlik ve Staja Başlama Giriş Sınavı’ konusu ile Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası TESMER Şubesi Başkan Yardımcısı Necmeddin Çakır, ‘Özel Sektörde Kariyer Planlaması’ konusuyla Denizbank İnsan Kaynakları İşe Alım Yetkilisi Güler Yıldırım ve ‘Akademik Kariyerin Yol Haritası ve Süreç Yönetimi’ konusu ile Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Araştırma Görevlisi Dr. Osman Geyik sunumlarını gerçekleştirdiler.
Kariyer etkinliğinde bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir: “Kariyer planlaması demek; geleceğin planlanması demektir. Yol haritası belirlemek demektir. Toplantımızda, geleceğe hazırlanma ve bu süreçteki zorluklar konularında bilgiler edineceksiniz. Misafirlerimiz sizinle aynı sıralardan geçmiş arkadaşlarımızdır. Kariyer planlaması nasıl yapılır, gelecek nasıl planlanır konularında yol gösterme adına bizlerle birlikteler. Onların tecrübelerinden faydalanmanız sizin ileriki yaşamınızda fark yaratma adına kazanımlar elde etmenizi ve tecrübe kazanmanızı sağlayacaktır. Bizleri kırmayıp toplantımıza gelen misafirlerimize Üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Öğrencilere kendisinin de Harran Üniversitesi’nde okuduğunu ve bu sıralardan geçtiğini hatırlatan Denizbank İnsan Kaynakları İşe Alım Yetkilisi Güler Yıldırım, kariyer planlaması yaparken bir takım altın kurallardan bahsettiği konuşmasında öğrencilere, kulüplere üye olmalarını, farklı sektörlerde staj yapmalarını, yabancı dil öğrenmelerini, ideallerinden asla vazgeçmemelerini, yaptıkları işlerde istekli olmalarını ve maddiyatı ikinci plana bırakmaları gerektiğini söyleyerek çok çalışmalarını ve güçlü durmalarını tavsiye etti.
Yine Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Dicle Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Araştırma Görevlisi Dr. Osman Geyik sunumunda; akademik kariyer nedir, akademisyenlik yolu önerileri, sınav takvimi, araştırma ve öğretim görevlisi alımları ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında ayrıca öğrencilere kariyer planlamaları hususunda çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Muhasebe, mali müşavir olma aşamaları, mali müşavirlik mesleği, staj prosedürleri ve branşa yönelik sınavlar hakkında bilgiler veren Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası TESMER Şubesi Başkan Yardımcısı Necmeddin Çakır; ‘Bugünkü durumumuz dünkü tercihlerimizdir, bugünkü tercihlerimiz ise yarınki durumumuzdur’ sözüyle öğrencilere başarılı bir kariyerin, özverili çalışmalarına bağlı olduğunu söyledi.
Katılımcılara plaketlerinin verilmesinin ardından program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.