banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Öğrencilere Simülasyonla Afet Bilinci eğitimi veriliyor


Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığına ait deprem simülasyon Tır’ı farkındalık oluşturmak amacıyla Şanlıurfa’ya geldi.
Şanlıurfa’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ( AFAD) Deprem Simülasyon tırı eğitimlerine başladı.
İl Milli Eğitim Konferans Salonu bahçesine gelen tır’ı ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Şekeroğlu, öğrencilere deprem öncesi ve sonrası ile ilgili verilen eğitim hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İl Milli Eğitim Konferans Salonu bahçesinde öğrenci ve öğretmenler Türkiye’de yaşanmış büyük depremlerin şiddetinde sarsıntıların canlandırıldığı simülasyontır’ın da deprem konusunda hem teorik hem de pratik eğitim aldı.
AFAD’IN deprem simülasyontırı’nda öğrenciler için Türkiye’de meydana gelen büyük depremler canlandırıldı. Tır da afet bilincinin geliştirilmesi için öğrencilere deprem öncesi, deprem anı, deprem sonrası doğru davranış şekillerinin neler olduğu uzmanlar tarafından anlatıldı.
Deprem anının canlandırıldığı tır da öğrencilerin yaşamış olduğu korku ve heyecan gözlerden kaçmadı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.