banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Öğrencilere

Mardin merkez Artuklu ilçesi Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu’nda “İnternet Bağımlılığı” konusunda eğitim semineri verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu tarafından verildi.

Okulun toplantı ve konferans salonunda yapılan seminerde konuşan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, teknolojinin doğru kullanılması, fayda ve zararları, yaşamımızın bir parçası haline gelen internet ile geçirilen zaman israfı, sağlık ve ekonomik yönden verdiği zararlar gibi konularla ilgili bilgiler verildi.

Teknolojinin faydaları olduğu kadar zararlarının da olduğunu kaydeden Günlüoğlu, faydasının ve zararının ayırt edilmesi gerektiğine işaret etti. Türkiye’de televizyon izleme oranının ortalama 5 saat olduğunu ifade eden Günlüoğlu, 75 yıl yaşayan birinin ömrünün 5/1’ini televizyon karşısında geçirdiğini söyledi.

Konuşmanın ardından “İnternet Bağımlılığı” konusunda hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından seminer sona erdi.

Seminerin çok olumlu geçtiğini ifade eden okul yönetimi; sağlıklı nesiller, sağlıklı toplumlar oluşabilmesi adına gelecek nesillerimiz olan gençlerimizin interneti ve bilgisayarı kullanırken zarar vermeyecek şekilde faydalı alanlarda kullanılması gerektiğini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.