banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Harran Üniversitesine örnek olabilir mi?

Şanlıurfa'nın bu gibi projelere daha çok ihtiyal olduğu aşikarken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bu konuda atacağı adım merak konusu oldu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Haber7.com'a konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 16 bin üniversite öğrencisine ücretsiz ulaşım imkanı sunduklarını ve bunun Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.  Yanılmaz, "Elazığ’da 40 bin üniversite öğrencisi var, bu öğrencilerden ikametgâhını Elazığ'a getirip başvuran tüm öğrencilerimiz faydalanabiliyor. Güzergâh ve kullanım hakkında bir sınır yok. Amacımız özellikle Elazığ dışından gelen öğrencilerimizin ilimizin tüm güzelliklerini, tarihini, kültürünü, sanatını görüp gezip faydalanabilmesidir. Bunun ekonomi açısından da büyük bir katkısı oldu. Öğrencilerimiz ulaşım ücreti olmasın diye üniversitelere yakın evleri tercih ederken şimdi ücretsiz olduğu için uzak yerlere gitmeye başladılar, böylece gittiği yerin ekonomisini de canlandırmış oldular” dedi.

URFA İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ!

İnanç ve tarihi turzimi açısında dünyanın sayılı kentleri arasından olan, Göbeklitepe ile birlikte Dünya tarihine yön veren Şanlıurfa'nın bunun gibi bir projeye daha çok ihtiyacı var. Şanlıurfa dışından gelen öğrencilerimizin Şanlıurfa'nın  tüm güzelliklerini, tarihini, kültürünü, sanatını görüp gezip faydalanabilmesi ve her birinin okulları bittiğinde birer gönüllü kültür elçisi olmaları açısından çok faydalı bir proje olabilir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.