banner2
Öne Çıkanlar teog news Strandberg futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig

Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Son Hünerlerini Sergilediler


Fakülte bölüm öğrencilerini bir araya getirerek öğrenciler arası etkileşimi sağlamak ve böylece Mühendislik eğitimine katkıda bulunmanın amaçlandığı sergiye, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kısa, KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Koordinatörü Yunus Çolak, VİVEKA Temsilcisi Hilal Kara Çakır, Dekanlar, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Bu yıl ikincisini düzenledikleri bitirme projeleri sergisinde üç kategoride birinci olan projelere hediyeler verileceğini ve seçilen üç projenin GİGAP ve BİGG GARAJ programına dahil edileceğini belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kısa; “Bu kapsamda En yenilikçi tarım-gıda-su, En yenilikçi Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 ve En yenilikçi girişimcilik projeleri seçilecektir. Bitirme projeleri sergisinde dereceye giren projeler, sektör temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından belirlenecektir” diyerek VİVEKA ekibine ve Şanlıurfa TEKNOKENT’e etkinliğe desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Bitirme projeleri sergisine katılan öğrencilerin yoğun bir gayret içerisinde olduklarını gözlemlediğini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Mühendislik Fakültelerinde yapılan bitirme tezlerinden mutlaka birer yayın çıkıyor, birer proje çıkıyor. Bazı bölümlerde ise bu tip projeler birer patente dönüşebiliyor, bazen de yüksek lisans tezlerine eş olabiliyor. Bu açıdan ben bitirme ödevlerini çok önemsiyorum. Burada emeği geçen tüm hocalarımız ve öğrencilerimi kutluyorum, başarıların devamını diliyorum” diye konuştu.
Toplamda 100 projenin sergilendiği etkinlikte; En yenilikçi tarım-gıda-su kategorisinde; Büşra Sunay, Muhammet Reşit Bayırhan, Sedat Demir ve Esra Melikoğlu tarafından yapılan “Dondurma Üretiminde Mercimek Ununun Süt Tozu Yerine Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması’ başlıklı bitirme projesi, En yenilikçi Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 kategorisinde; Bülent Yılmaz, Miray Erten, Büşra Söylemez ve Burak Çiğdem tarafından yapılan “Engelsiz Yaşam” adlı bitirme projesi, En yenilikçi girişimcilik kategorisinde; Mustafa Bayar tarafından yapılan “Plastik Shredder” başlıklı bitirme projesi jüri tarafından birinciliğe seçildi.
Harran Üniversitesi Rektörlüğünce bu sergilere davet edilen Şanlıurfa’daki kamu ve özel kurum temsilcilerinin, projeleri yerinde inceleyip, olası ikili projelerin başlatılması açısından bu tür etkinlikler çok büyük önem arz etmektedir. Ayrıca Sanayi-Üniversite işbirliğini geliştirmesi açısından bu etkinliklerle, öğrencilere ait çalışmaların paylaşılması ve sanayicilerle öğrenci ve öğretim elemanlarının bir araya getirilmesi hedefleniyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.