banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Motorsikletçilere büyük gözaltı

Şanlıurfa Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı denetlemelerle tescilsiz, plakasız, ehliyetsiz, kasksız motosiklet kullananlara ve egzozlarını açtırmak suretiyle çevreyi rahatsız eden sürücülere göz açtırmıyor.
Denetimlerde, ehliyetsiz olarak motosiklet kullanan sürücüler ile plakasız ve kurallara aykırı durumdaki 43 motosiklete el konulduğunu kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Mehmet TOPÇU, çocuk yaştaki kişilerin motosiklet kullanımına ilişkin de uyarılarda bulunarak, şunları söyledi: “Denetimlerle amacımız cezalandırmak değil, gençlerimizin ve çocuklarımızın kazalar sonrası yaralanmalarını ve hayatlarını kaybetmelerini engel olmaktır. Amacımız, anne ve babaların evlat acısı yaşamalarının önüne geçmektir. Anne ve babalar lütfen çocuklarınıza motosiklet kullandırmasın. Çocuklarımızı trafiğe kurban vermeyelim. Motosiklet kullanan gençler hız yapıyor, trafikte dikkatsiz kullanıyorlar. Bu da trafik kazalarına davetiye çıkarıyorlar. Son pişmanlık fayda etmez. Çocukla değer verin, onlar bizim geleceğimiz. Acı yaşamayalım.” dedi.

Son yıllarda artan motosiklet kazaları neticesinde çok sayıda Akça kale’linin hayatını kaybetmesi nedeniyle Akçakale Kaymakamlığı’nın önderliğinde başlatılan ortak uygulamalar bu sene de devam edecek. Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ortak ve eş zamanlı yapacağı denetimlerde tescilsiz motosikletlere el konulacak, kurallara uymayan sürücülere ise ağır trafik cezaları kesilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.