banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mahmut Göksu: Eğitim başarının temel şartıdır

Müslüm Aktürk/İSTANBUL Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, gençlerin bilim ve teknolojide oldukça ileri, millî ve manevî değerlerine bağlı, çalışkan, bilgili, aynı zamanda da irfan sahibi fertler olarak yetişmelerini gaye edindiklerini söyledi.

MARMARADER Genel Başkanı A. Fuat Bodur ve yönetim kurulu üyeleri, Yeni Dünya Vakfı’nı ziyaret etti. Cağaloğlu’ndaki Hadım Hasan Paşa Medresesi’nde faaliyet gösterilen vakfın genel merkezine gerçekleşen ziyaret sırasında vakfın misyonu ve vizyonu hakkında bilgi veren Genel Başkan Mahmut Göksu, “(Yeni bir dünya için çalışıyoruz) anlayışıyla yola çıkan vakfımız; öncelikle gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, bilgili, kültürlü, ahlaklı, yeniliklere açık, aydın birer şahsiyet olmalarını sağlayarak milletimizin huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktır. Yeni bir dünyanın kurulması için sorumluluk almaktan çekinmeyen, kişiliği ve karakteri sağlam, kendisini ülkesine ve insanlık âlemine vakfetmeye hazır bir gençliği yetiştirmektir.” dedi.

Vakıflarının 1996 yılında kurulduğunu hatırlatan Göksu, Ankara Hacı Bayram’da bir şubesi, Türkiye’nin değişik bölgelerinde de on beş (15) temsilcilikleri bulunduğunu kaydetti. Yeni Dünya Vakfı’nın her yıl ülkemizde ve dünyanın değişik üniversitelerinde öğrenim gören yüzlerce öğrenciye burs verdiğini vurgulayan Genel Başkan Göksu, şöyle devam etti:

“Yeni Dünya Vakfı, burs vermenin yanı sıra öğrencileri en iyi şekilde hayata hazırlamak için mesai harcamaktadır. Eğitim, başarının temel şartıdır. Bu sebeple vakfımız, öğrencilerimizin bilim ve teknolojide oldukça ileri, millî ve manevî değerlerine bağlı, çalışkan, bilgili, aynı zamanda da irfan sahibi fertler olarak yetişmelerini gaye edinmiştir. Yine vakfımız, eğitim amaçlı seminerler ve geziler düzenleyerek gençlerimizin her açıdan donanımlı olarak yetişmelerine katkı sağlamaktadır.”

KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ

Yeni Dünya Vakfı’nın, eğitime yaptığı katkıların yanı sıra tarihî ve kültürel mirasa da sahip çıkarak bu kıymetli hazineyi gelecek nesillerin istifadesine sunduğunu bildiren Mahmut Göksu, yurt genelinde şube ve temsilcilikler açarak kurumsallaşma çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

“Yeni bir dünya için çalışıyoruz” sloganıyla hareket ettiklerine dikkat çeken Göksu, “Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Cumhuriyet döneminde kurulmuş vakıf sayısı 4.800 civarındadır. Bunlardan 262 tanesinde Vergi Muafiyeti söz konusudur. Bu 262 vakıftan bir tanesi de Yeni Dünya Vakfıdır. Elbette bu vakıf yöneticilerine ayrı bir sorumluluk yüklemektedir. Vakfımızın bu statüye kavuşmasında katkı veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, daha kalıcı ve hayırlı hizmetlerin hayata geçirilmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi.

MARMARADER Genel Başkanı A. Fuat Bodur da, Yeni Dünya Vakfı’nı yaptığı taktire şayan çalışmalar nedeniyle kutladı ve kendilerinin de vakfın bu güzel faaliyetlerine katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.