banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

LGS Sınavı İçin Urfa’da Korona Önlemleri Alınıyor


    20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan LGS’de Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla sınava gelen öğrencilere, velilere ve görevli personele okul idareleri tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacak. Bu çerçevede Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de LGS’ye girecek öğrenciler ile görevli öğretmen ve personelin sağlığı için çeşitli önlemler aldı. 
    Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail YAPICIER “Velilerimiz müsterih olsun. Çocuklarımız için her türlü tedbiri aldık. Sınava gelen öğrencilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacak. “ Okullarımız sınavdan önce dezenfekte edilecek. Her sınıfa bir dezenfektan konacak. Öğrenciler okul önünde bekletilmeden sosyal mesafe kurallarına uyularak sınıflarına alınacak.  Birinci oturumdan sonra her öğrenciye birer maske daha verilecek. Bunun için Müdürlüğümüze bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz ile Bilim Sanat Merkezimizde üretilen 234.330 adet cerrahi maske, 5.512 litre el dezenfektanı , 7.330 adet  yüz siperliği 2.202 litre yüzey dezenfektanı sınava girecek öğrencilerimiz ile öğretmene personelin kullanımına sunacağız. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek onlara yardımcı olacak. Ben ve ekibim de sahada olacağız. Siperlikleri ise sınavda görevli öğretmenlerimize vereceğiz.” dedi.
    Sınavda, birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabileceği, öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacağı, öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyeceği o nedenle velilerin, öğrencileri okulun önüne bıraktıktan sonra beklememeleri, sınav bitiminde gelip öğrencileri alabilecekleri öğrenildi. Öğrencilerin mağdur olmamaları için  sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (bu sınavda fotoğrafsız kimlik belgeleri geçerli sayılacak) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurması gerekmektedir. Kendi okullarında sınava girecek öğrenciler, sınava girecekleri salon ve sıra bilgilerini 10 Haziran 2020 tarihinden sonra e-okul üzerinden öğrenebilecek. Sınav Giriş belgeleri okul idareleri tarafından çıkartılıp onaylandıktan sonra öğrencilerin sınava gireceği sıranın üstüne konulacağından öğrenciler sistemden hangi salon ve sırada gireceklerini sistemden kontrol etmeleri yeterli olacak, giriş belgesinin çıktısını almaları gerekmeyecek. Okulda kantinlerin açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrenciler istemeleri halinde su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebilecekler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.