banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

KPSS’de Flaş değişiklik yapıldı


Bakanlar Kurulunda alınan karar ile KPSS’de yeni bir sınavın yapılmaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edeceği belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan kamu görevlilerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmeliğinin 11. Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘KPSS sonuçlarının açıklanmasından itibaren 2 yıl süreyle geçerlidir. Ancak öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılmaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder. Aynı yönetmeliğe aşağıdaki madde eklenmiştir, (A) grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıldır.“ denildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.