banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Köyün içme suyu yok ama, yolları göl gibi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı köyde İçme suyu bulunmayan köyde araçlar sularda mahsur kalıyor

 

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Darıcalı köyünde ikamet eden vatandaşlar bir yandan içme suyu sorunu yaşarken bir yandan ise dere yatağına yapılan yol nedeniyle köye gidip gelen araçlar sularda mahsur kalarak traktörler vasıtasıyla kurtarılıyor.

 

Siverek ilçesi Darıcalı köyünde uzun yıllardır yaşadıkları yol ve içme suyu sorununu değerlendiren köyün ileri gelenlerinden Bozan Avcıkıran ise yaptığı değerlendirmede yıllardır yaşadıkları yol sorunu ve içme suyu sorunun nedeniyle birçok girişimlerde bulunduklarını fakat bu günü kadar kimsenin yaşanan sorununa el atmadığını belirtti. Köyün içme suyu sorununa da değinen Avcıkıran “Yıllardır köyümüzde içme suyu yok. Yetkililer bir türlü gelip su sorununu çözmediler.Ben kendi imkânlarımla 370 metre kare kuyu kazdım ve su çıktı. Bu kuyuyu da köye hibe ettim. Fakat yetkililer gelip bu kuyuya bir tesisat dahi yapmadılar. Köyümüzde bir yandan içme suyu sorunu çekiyoruz diğer bir yandan ise dere yatağına yapılan yol nedeniyle ve bu yolun bozulmasından dolayı oluşan sulardan dolayı ulaşımda sıkıntı çekiyoruz. Köyümüz ana yola bir buçuk kilometre yakın olmasına reğmen köye ulaşımda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu durum şimdi böyle ise kışın yağan yağmur ve oluşan sel durumlarında ne yaptığımızı yetkililer tahmin etsinler” dedi.

 

Siverek ilçesine bağlı Darıcalı köyünde yaşanan içme suyu ve yol sorununun tüm girişimlere rağmen bir türlü çözülmemesi üzerine köyün muhtarı Şahin Bucak’ın görevinden istifa etmiş ve köylülerin ortak kararı ile köy muhtarlığını geçici olarak köyün cami imamı Ramazan Özdil tarafından yürütüyor.

Müslüm Alkış / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.