banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren batılılaşma çerçevesinde zorunlu hale getirilen karma eğitim tartışması devam ediyor. Karma eğitimin öğrencileri olumsuz yönde etkilediğinin dile getirilmesi bazı kesimleri rahatsız etti.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu kız ve erkek öğrencilerin ayrı olarak eğitim görmesini hazmedemeyen Eğitim-Sen, basın açıklaması düzenleyerek okul müdürünü hedef gösterdi.

Yaşanan karma eğitim tartışmalarını ve Eğitim-Sen’in tavrını İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, karma eğitim zorunluluğunu doğru bulmadıklarını bu konuda tercih hakkının velilere verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen olarak karma eğitimin zorunlu olmasına taraftar olmadıklarını söyleyen İbrahim Coşkun, “Madem karma eğitim var ise bunun yanında yalnız bayan okullarının ya da erkek okullarının da olması gerekir ve bu yetkinin veliye verilmesi gerekir. Yani vatandaş evladını istiyorsa karma eğitime gönderir, isterse de yalnızca kızların olduğu okula ya da erkeklerin olduğu okula gönderir. Bu mecburiyetin olmamasını, seçme hakkının velide olmasını istiyoruz. Madem özgürlüklerden bahsediyoruz o zaman bu hakkın veliye verilmesini ve bu hakkında velinin kullanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Birecik temsilciliğimizin dile getirdiği Eğitim-Bir-Sen’in talepleridir”

Geçtiğimiz günlerde Birecik Eğitim Bir Sen Temsilcisi Nahsan Aydın’ın karma eğitimin fıtrata aykırı olduğu yönündeki açıklamasının bazı gazeteler tarafından farklı yöne çekilmesine tepki gösteren Coşkun, Birecik temsilcisinin karma eğitim konusunda dile getirdiklerinin içerik olarak sendikalarının talepleriyle aynı olduğunu söyledi.

Basının karma eğitim konusunda sendikalarına karşı takındığı tavrı eleştiren Coşkun, şöyle konuştu: “Geçenlerde Birecik temsilcimiz bir açıklama yapmıştı. İçerik itibariyle bu söz, Eğitim- Bir-Sen’in desteklediği ve hepimizin de dile getirdiği şeylerdir. Bazı gazetelerin art niyetli davranıp sanki çok farklı şeyler istiyormuş gibi bir şekilde dillendirmeleri tabii ki uygun bir davranış değil. Bırakalım veliler okul hayatında kendi çocuklarını hangi tür okullara gönderebiliyorlarsa aynı şekilde bu konuda da velilerin seçme haklarının olması gerekir. Velilere herhangi bir şey dayatılmaması gerekir. Bizim temsilcimiz de bunu söylemiş. Ama bazı gazeteler farklı yönlere çekmiş biz bunu kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.