banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Karaköprü'de bağımlılık ve öykülerle iletişim semineri

Okulun yürütmüş olduğu Zeytin Dalı (ZEDAP) Projesi Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Usta tarafından “Bağımlılık ve öykülerle iletişim” konulu seminer düzenlendi. Düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Memduh, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, merkez ilçelerde görev yapan birçok rehber öğretmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Şükrü Damdam şunları kaydetti: “Kasım ayı içerisinde hayata geçirilen ve okulumuzun yürüttüğü Zeytin Dalı Bağımlılıkla Mücadele Projesinin amacı; öğrencilerimizi, zararlı alışkanlıklara karşı koruyabilmek, bilinçli bir nesil olarak yetişmelerine katkı sunmak, bağımlılığın olumsuz ve yıkıcı etkilerinden geleceğimizi koruyabilmektir. Bu amaçla ilçemizde bulunan yaklaşık 49000 öğrenciye uygulanan anketlerde ilçemizde bulunan okulların, risk haritası çıkartıldı. Bu risk haritalarından yola çıkarak riskli davranışlar sergileyen öğrenciler okullarda kurulan ZEDAP ekiplerince uygun sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendirilerek riskli davranış sayısı azaltılmaya çalışılmıştır. Bu faaliyetlerimizi destekleyecek materyaller hazırlayarak öğrencilerimize ulaştırdık. 3000 adet bağımlılık kitabı öncelik liseler olmak üzere ortaokul ve ilkokullarımıza dağıtıldı. Aynı şekilde 1000 adet mahremiyet eğitimi konulu broşür basılarak ilkokul öğrencilerimize dağıtılmıştır. Yine ilçemizde lise ve ortaokullarda teknoloji bağımlılığı konulu resim yarışması düzenlenerek farkındalık oluşturulmuştur” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Usta ise verdiği seminerde; “önleyici hizmetlere ne kadar bütçe ayrılır ise ayrılsın hiçbir zaman tedavi masrafını geçmeyecektir. Bağımlılık tedavisinin güç bir beyin hastalığı olmasının yanında tedavi maliyeti de çok ama çok yüksektir. Bu anlamda önleyici hizmetlerin eğitimin her kademesin de uygulamasının çok önemli olduğuna inanmaktayız” dedi.

Programın sonunda resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.