banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

İSOT GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Şanlıurfa Ceylanpınar İlçe Kaymakamlığınca hazırlanan ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Açıkta Hijyenik Koşullarda İsot Biberi Kurutma İşleme ve Paketleme Tesisi”nde “CEYLANPINAR İSOTU” üretimine başlandı.

Ceylanpınar İlçe İsotu Hakkında bir açıklama yapan Kaymakam İlker Özerk Özcan; “Ceylanpınar İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin sahiplik ettiği bu proje ile; tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, gıda güvenliğini sağlama ve istihdamı arttırmaya yönelik çalışmaların desteklenmesi amacıyla Ceylanpınar ilçesinde üretilen kırmızı biberin hijyenik bir ortamda kurutulması, işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması amaçlanmıştır. Karacadağ kalkınma Ajansı tarafından kabul gören bu projemiz için İki Cırcıp Bakım Onarım Şantiyesinde biber kurutma, işleme ve paketleme tesisi kurularak faaliyete geçirilmiştir. Sahipliğini Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yaptığı projenin yine kuruluş amacı kâr olmayan ve proje uygulama süresinde kurulacak olan Biber Yetiştiricileri Birliğine yani kar amacı gütmeyen tarımsal amaçlı kooperatife belli şartlar dahilinde bu tesisin işletmesi verilecektir. Kurulan bu işletmede sözleşmeli üretim modeli uygulanmaktatır. Bu üretim modelinde yüz (100) üretici ile sözleşme yapılarak sözleşme gereği; üreticilerin ürettikleri ürünler işletmede satın alınmakta ve işletmede değerlendirilmektedir. Böylece üreticilere pazar garantisi sağlanarak çiftçi gelirlerinde artışlar meydana gelmiştir.” Dedi.

Proje ile yöremize has “CEYLANPINAR İSOTU”nun elde ve fabrikasyonda işlenerek tüketiciye daha temiz ve daha ucuza pazarlanması hedeflenmiştir dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.