banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

İşletme ve iktisat mezunları okullara müdür olarak atanacak!


Yeni Şafak’tan Ahmet Fatih Erturan’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Eğitimde Kalite Endeksi’ adıyla üç ay içinde temelini atacağı yeni sistemde kamu okullarını artık öğretmenler değil profesyonel yöneticiler idare edecek.

Yeni uygulama ‘eğitimin kademeleri, okullar arasındaki eğitim farkları, insan kaynağının verimli kullanımı, öğretmen yeterliliği, okul ihtiyaçları, teknolojik altyapı kurulumu, eğitim materyalleri ve okulun çeşidine göre eksiklerin giderilmesi’ politikalarını kapsayacak.

Bunda yeni bir yönetici atama sistemi de olacak.

Buna göre, belirlenen kadrolara yönetici olmak isteyenler MEB’in eğitim merkezlerinde eğitim alıp sınava girecek. Sınavda başarılı olan adaylara profesyonel okul yöneticiliği belgesi verilecek. Bu kadroda yönetici olmak isteyen öğretmenler de eğitime dahil edilebilecek. Ancak öğretmen yönetici olduğu takdirde öğretmenlik kadrosundan çıkarılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.