banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

İşitme Engelliler tercümanlığı kursu

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi’  açıldığı günden bu yana yaklaşık 6 aydır gençlere hizmet veriyor.Bu güne dek açmış olduğu 20 yi aşkın kursa İşaret dilini de dahil ederek bir ilke imza attı.
Halk Eğitim Merkezi  üzerinden açılan kursa gençler yoğun ilgi gösteriyor.Şanlıurfa’ da ilk defa açılan bu kursa 15 yaş üzeri herkes katılabiliyor.Kurs yaklaşık 45 gün sürüyor ve  bitiminde ise kursiyerlere MEB  onaylı sertifika veriliyor.
Bütün kurslar gibi bu kursta ücretsiz olup, 3. Dönem kayıtları devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah  CANBEYLİ:”Amacımız İşitme engelli vatandaşlarımıza tercümanlık yapabilecek düzeyde eğitimli gençler yetiştirmek. Bunun için açmış olduğumuz kurs, bu anlamda büyük bir boşluğu dolduracak. İlgiden son derece memnunuz” diye konuştu.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise : “Engelli vatandaşlarımızla daha iyi ve sağlıklı iletişim kurabilecek ve onların dünyasına ışık tutacak gençlerin yetiştirileceği bu kurs , Gençlik Merkezleri’nde ilk defa Yenişehir gençlik merkezimiz aracılığıyla açılmış bulunmaktadır. Aynı zamanda sertifikalı bu kursumuza bütün Şanlıurfalı Gençlerimizi bekliyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.