banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Eğitim Haberleri - Küçük Mucitler Atölyesi açıldı

Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi binasında düzenlenen Küçük Mucitler Atölyesinin açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Küçük mucitler dediğimizde aklımıza ilköğretim öğrencileri geliyor. Küçük çocuklar 5 yaşından itibaren her şeyi almaya başlıyor. Hafızlık, müzik çalma yeteneği bu yaşta başlar. Amacımız şuydu; Iğdır da çok zeki çocuklarımız var. Bu çocuklarımızı nasıl yetiştiririz onların kafasından geçenleri, yaratıcılıklarını nasıl ortaya çıkarabiliriz. Bunlara uygulama alanı yaratabilir miyiz diye düşünüyorduk. Rehberlik Araştırma Merkezi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile birlikte bir proje başlattı. Bugün bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Buranın eğitime büyük katkısı olacak, zeki çocuklarımız faydalanacak. Okul müdürleri arkadaşlar kapılarını rehberlik çalışanlarına açsın, zeki öğrencileri buraya yönlendirsin ve bu projeden fazlasıyla faydalansınlar. Burası amacına ulaşsın. Çocuklarımızın sistematik düşünmelerini sağlayalım. Emeği geçen herkesi ve Rehberlik Araştırma Merkezini kutluyorum.” dedi.

Cırıt “Gerek sosyal, gerek fen tüm alanlarda bilimin yol göstericiliğini esas alan ülkeler güçlü ve gelişmiş ülkeler olmuştur. Bilim çağı olarak adlandırılan günümüzde ise yeni yetişen nesilleri çok iyi bilgi donanımı olan bireyler olarak yetiştirmemiz gerekir. Burası başta ülkemiz aynı zamanda tüm insanlığın yararına olacaktır” şeklinde konuştu.

Açılışa gelen iki minik öğrenci de, ”Buranın açılması çok iyi oldu biz araştırmayı, icat bulmayı, mucit olmayı çok istiyorduk. Uzay araştırması yapıyorduk. Büyüyünce mucit olmak istiyoruz. Çeşitli çizimler yapıyoruz. Çok güzel oldu." dediler.

Bir öğrenci velisi de, “Burası Iğdır için bir nimet oldu. Iğdır’da sosyal aktivite yok. Çocuklarımızın sosyalleşeceği bir merkez yok. Oğlum araştırmayı çok seviyor, asla yetinmeyi bilmeyen bilgiye doymayan bir çocuk. Üzerimizden büyük bir yük kalktı. Yetkililere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Iğdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Işık ise proje ile ilgili olarak şunları söyledi: "Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Iğdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Iğdır’ın Küçük Mucitleri Projesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) destekli, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Iğdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde yürütülen bir sosyal sorumluluk projesidir. Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi bünyesinde 4 adet atölye ile üstün zekâlı öğrencilere yönelik eğitimler verilmesi ve okulların bu atölyelerden yararlanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında kurulan atölyelerimiz, Bilişim Atölyesi, Robotik Atölye, Uzay ve Deney Atölyesi, Akıl Oyunları ve Hobi Atölyesi. Ayrıca atölyemizde TÜBİTAK’ın 4-14 yaş bilim kitaplığı ve yetişkin kitaplığı da bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı. (Zülfü Dinç-İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.