banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HRÜ’nün Uluslararası bir Projesi Avrupa Birliği Tarafından Kabul Edildi


GIFTLED Projesi, üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi alanında Avrupa Birliği Erasmus Komisyonu tarafından yüksek bir puanla 12. sırada yer alarak büyük ölçekli proje kategorisinde kabul edildi.

GIFTLED Projesi, genel olarak üstün yetenekli öğrencilerin STEAM eğitimine kendi potansiyel ve becerileri dahilinde yüksek motivasyonla katılmalarını sağlayacak. Bu çerçevede üstün yetenekli öğrenciler kendi yaratıcılık, tasarım ve problem çözme becerilerini destekleyecek ürünler geliştirecek.

Türkiye’den Harran Üniversitesi ile Avrupa Birliği 6 üyesinden kurum ve kuruluşların katılım sağladığı projede; Polonya’dan The University of Humanities and Economics in Lodz (AHE), Malta’dan Macdac Engineerıng Consultancy Bureau Ltd (MECB), Yunanistan’dan E-School Educational Group Adult Education Centre, İspanya’dan Instalofi Levante S.L. FyG Consultores (FYG), Kıbrıs’tan Centre for Advancement Of Research And Development in Educational Technology (CARDET) ve Litvanya’dan Tavo Europa kurumu yer alacak.

GIFTLED Projesi, üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde yenilikçi ve dijital eğitim uygulamalarının yanısıra yenilikçi pedagojik yöntemlerin kullanılmasını hedefliyor. Proje, yenilikçi dijital uygulamalar, arttırılmış gerçeklik (Augmented Reality) uygulamalarını içeriyor. Proje kapsamında katılımcı ülkeler üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi için uzmanlık ve bilgi birikimlerini paylaşacak ve ortak uygulamalar yapacaklar.

GIFTLED Projesinin çıktıları; üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine sağlanacak olan yenilikçi uygulamalar, pedagojik yaklaşım ve kaynaklar başta ülkemiz olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri okullarında uygulamaya geçecek şeklinde planlandı. Proje çıktılarıyla yetenek kayıplarının önüne geçilerek üstün yetenekli öğrencilerin topluma katılım seviyesi yükseltilecek. Ayrıca üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminin dijitalleşmesine katkı sağlanacak.

2023 yılı Ocak ayında başlayan GIFTLED Projesi, 24 ay sürecek ve proje süresince üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı kurumlar ile koordinasyon içerisinde çalışılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.