banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Hilvan'da feci kaza 9 yaralı

 

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında otomobil içerisinde bulunan aynı aileden 9 kişi yaralandı.

 

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine şifa bulmak için giden aile, dönüşte Hilvan ilçesi yakınlarında aşırı hız nedeniyle takla atarak şarampole yuvarlandı. Ahmet Fidanoğlu idaresindeki 63 DL 094 otomobilde bulunan ve çoğu çocuk olan aynı aileden 9 kişi yaralandı. Yaralılar yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çağrılan ambulanslarla Hilvan devlet hastanesine kaldırıldı.

 

Kazada sürücü Ahmet (39) eşi Ayşe (34), Hamut (68) Züleyha (60),Vildan(9) Şahmerdan (6),Rüveyda (8)Züleyha (11) ve Zeliha Fidanoğlu (10) yaralandılar. Yaralılardan Hamut Fidanoğlu, Ayşe Fidanoğlu ve Züleyha Fidanoğlu’nun durumlarının ağır olduğu bildirildi. Hilvan devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiler.

 

Aşırı hız nedeniyle meydana gelen tek taraflı trafik kazasında hurdaya dönen otomobil içerisinde sıkışan Hamut Fidanoğlu’nun yardımına yoldan geçenler yetişti. Kaza yerine gelen ambulansta sağlık personelinin olmayışına tepki gösteren vatandaşlar olaya müdahale eden bulunan trafik polisleriyle tartıştı. Duruma isyan eden vatandaşlar araç içerisinde sıkışan Hamut Fidanoğlu’nu kurtarmak için seferber oldular. Hilvan’ın çıkışında meydana gelen kazasında hafif yaralanan kazazedeleri yoldan geçen vatandaşla kendi araçları ile Hilvan devlet hastanesine kaldırdı.

 

Hamut Fidanoğlu büyük uğraşlar sonucunda sıkıştığı yerden kurtarıldı ancak kendisini hastaneye götürecek ambulansın olmayışına tepki göstererek “ Her hasta bu şekilde ambulansı beklerse bu milletin hali ne olacak” dedi. Daha sonra Siverek’ten çağrılan 112 acil sağlık ekibinin gelmesiyle yaralı önce Hilvan devlet hastanesine kaldırıldı. Ardında da Şanlıurfa’ya sevk edildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mustafa Ufak / Hilvan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.