banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Hayran Bırakan Yöntem: Okumak Yolda Olmaktır

TÜRKİYE'DE BÖYLESİ YOKTUR

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bulunan Hülya Ağan İlkokulu Müdürü Hüseyin Toy ve Abdulkadir Korkmaz, Nusrettin Biçer, Feyzullah Yılanlı, Ömer Faruk Kısaoğlu, Mustafa Salar ve Edanur Korkmaz, "Okumak Yolda Olmaktır" diyerek güzel bir yola çıktılar. 
Önce hayırseverlerden topladıkları paralarla küçük bir minibüs temin ettiler. Sonra onu kütüphaneye dönüştürüp yine yardım yoluyla topladıkları kitaplarla doldurdular. 
Ve başladılar gönüllü olarak köy okullarında dolaşmaya. Tabii ki kendi derslerini aksatmadan.
Öğrencilere ödünç kitap dağıtıyor, 15 gün sonra tekrar gidip o kitaplar üzerine sohbet ediyorlar. Akıl ve zeka oyunları oynatıyorlar. Ayrıca bilim ve sanat atölyelerinden faydalandırıyorlar. Müzik dinletiyorlar.
Bir de üstüne uygulamalı hijyen eğitimi veriyorlar.
Böylece köydeki öğrencilerin şehirdeki öğrencilerle aynı imkanlardan yararlanmasını sağlamaya çalışıyorlar.

Ben bugüne kadar böylesini görmedim.
Hülya Ağan İlkokulu kitap okuma etkinliğine hayran kaldığını dile getiren eğitimci yazar Mehmet sarmış, "Ben bugüne Kadar böylesini görmedim. Hayran kaldım. Çok çok tebrik ettim, çok çok teşekkür ettim. 
Ancak bana göre çok daha fazlası lazım. Bu arkadaşların medya mensuplarımız tarafından sadece yerel değil ulusal medyaya taşınması lazım. Büyüklerimizin de onları takdir etmesi, ödüllendirmesi lazım"
dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.