banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

HARÜSEM Tarafından Eğiticilerin Eğitilmesi Programı Düzenlendi

Şanlıurfa Gap Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan programa; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Müdürü Hasan Kılıç, GAPTEAM Müdürü İbrahim Halil Çetiner, HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Celal Ağan, Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, kamu kuruluş yetkilileri ve tarım danışmanları katıldı.

Eğitim programı öncesi konuşan Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, “Gap idaresi olarak bölgedeki her alanda çalışmalar yapmaktayız. Tarımsal eğitim projesi altında birçok danışmana ihtiyaç duyuldu. TEYAP sayesinde Suriye’de yaşanan krizleri ele alıp yeni danışmanlara ulaşıp eğitim vermeye çalıştık. Bugün eğiticilerin eğitilmesi için bir aradayız. HARÜSEM ve GAP idaresi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu programın Şanlıurfa tarımı için başarılı geçmesini temenni eder, bu eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Programın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın hedeflerinin; üniversite, sanayi, tarım ve çiftçi işbirliği gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Taşaltın, konuşmasında şunları söyledi; “Çiftçilerin ve siz eğitimcilerin elinde bilgiler var ama bu bilgileri uygulamaya geçiren kimse yok. Eğitimcilerin bilgilerinden çiftçilerimiz yararlanamıyor. Çünkü çiftçilerimiz halen geleneksel yöntemlerle çiftçilik yapmaktadır. Biz eğiticilerin eğitilmesine önce kendimizden başladık, çağımız şartlarına göre eğitimcilerimizi eğiterek, eğiticilerimizin de buradan almış oldukları bilgileri çiftçilerimize aktarmaları sağlayacağız. HARÜSEM olarak; birçok alanda olduğu gibi tarım sektöründe de mesleki eğitim vereceğiz. Şanlıurfa’da tarım alanında problemlerimiz var. İnanıyorum ki biz bu eğiticilerin eğitilmesi semineriyle çiftçilerimize daha güncel bilgiler aktaracağız. Eğitime katılan tüm eğiticilere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.