banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

HARRAN ÜNİVERSİTESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Türkiye’de TEK akreditasyon kuruluşu olarak, Kısaadı MÜDEK olan, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ile Harran Üniversitesiİnşaat Mühendisliği ortak çalışması sonucunda bölüm programları akredite edildi.
MÜDEK idari personeli dışında, MÜDEK kurulları, komiteleri, çalışma grupları ve akreditasyon değerlendirme takımlarında görev alan tüm kişiler herhangi bir ücret almadan gönüllülük esasına göre çalışırlar ve ülkemizin seçkin öğretim üyelerinden oluşurlar.
4 yıl önce MUDEK akreditasyonu için başlatılan süreç kapsamında, MUDEK tarafından belirlenen ölçütlere uyumlu olacak şekilde, bölümümüz yeni bir yapılanmaya geçmiş ve bu kapsamda ders planları, dersler, içerikler, krediler, ders kalite düzeyleri, teknoloji kullanımı, pratik uygulama gibi tüm başlıklarda köklü değişiklikler planlanmış ve yapılmıştır. Bu bağlamda, İnşaat Mühendisi adayı öğrencilerimizin eğitim-öğretim kalitelerini en üst düzeye çıkartılmış olup, standart hale getirilmiştir.
MUDEK değerlendiricilerinden oluşan MUDEK takımı (ülkemizin seçkin Profesörlerinden oluşan ve bu konuda uzmanlaşmış bir kurul) İnşaat mühendisliği Bölümünü ziyaret etmiş, binlerce sayfalık, tüm dokümanlarımızı, kanıtlarımızı, ders notlarımızı, sınav evraklarımızı, öğrenci değerlendirme belgelerimizi, ödevlerimizi incelemiştir. Ayrıca MUDEK takımı, bölümümüzün fiziki olanaklarını, laboratuvar ve bilgisayar salonlarımızı incelemiş, Dekanlık ve Rektörlük yönetimiyle toplantılar yapmış, üniversitemizin tüm birimleriyle bölümümüzün resmi ilişkileri ve evrakları incelenmiştir.
Bu hususları kapsayan raporumuz MUDEK tarafından olumlu görülerek, akreditasyon belgemiz 01.07.2015 tarihinde tarafımıza gönderilmiştir.
Bu kapsamda 2 yıl süre ile İnşaat Mühendisliği Programları için MUDEK akreditasyonu almış bulunmaktayız.
Bu akreditasyon sayesinde, İnşaat Mühendisliği Programlarımızdan (Normal ve İkinci Öğretim) mezun öğrencilerimizin diplomaları uluslararası geçerlilik kazanmış olup, bundan sonra artık diplomalarımız Avrupa ve Amerika’da geçerli olan EUR-ACE Etiketli sertifika ile birlikte verilecektir.
İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Murat Algın, konu hakkında yaptığı açıklamada konunun önemine vurgu yaparak, sevindirici olduğunu, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Doç. Dr. Murat Algın açıklamalarında “Urfa da Oxford olmadığından okuyamayanlar, artık Oxford ta kariyer yapmak isterlerse Harran Üniversitesine gelebilirler, günümüz bilgisayar çağında artık Oxford’a gidilmesine gerek yoktur.  Biz en üst düzeyde verdiğimiz eğitimle zaten Oxford’u Urfa’ya getirdik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.