banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

Harran Üniversitesi’ne rektör atanmaması TBMM gündemine taşıdı

Mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmasının üzerinden 75 gün geçerken, Harran Üniversitesi Rektörlüğü’ne YÖK’ün gönderdiği aday listesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından herhangi bir ismin atanmaması dikkat çekiyor.

TANAL KONUYU MECLİS’E TAŞIDI

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Harran Üniversitesi’ne yeni rektörün atanmamasının sebebine dair bilgi talep etti. Tanal, “Bu durum kurum işleyişine zarar verip, akademik atamaların ve işlemlerin yapılamamasına yol açmaz mı? Rektör atamasının ne zaman yapılması planlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

Rektörü henüz atanmamış bulunan Harran Üniversitesi’nde hâlihazırda idari işlemler ve akademik personele ait işlemlerin kim tarafından ve nasıl yapıldığını soran Tanal, devamında “Rektörün atanmamış olması sonucu bu işlem ve hizmetlerde kesinti yaşandığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Tanal, devamında şu soruları yöneltti: “Rektörün uzun süredir atanmamış olması Harran Üniversitesi’nde eğitim gören 26 bin öğrencinin eğitim ve öğrenim faaliyetlerinde kesintiye veyahut eğitim ve öğrenim faaliyetlerinin niteliğinin düşmesine sebep olmakta mıdır? Şayet sebep olmakta ise bu durum Anayasanın “Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddesinin “Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz” hükmüne aykırılık teşkil etmez mi?”


TANAL: HERKES REKTÖR BENİM ADAMIM OLSUN DİYE TUTTURUYOR
 

Aslen Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yaptığı değerlendirmede, Harran Üniversitesi’ne rektör atamasının gecikmesinin, “benim adamım olsun” anlayışından kaynaklandığını savundu.

CHP’li Tanal, “Herkes, ‘Rektör benim adamım olsun’ diye tutturuyor. AKP milletvekilleri, iktidar yanlısı sendika, MHP’liler, cemaatler, Cumhurbaşkanlığı’na danışmanlık hizmeti sunan üniversitedeki akademisyen, isim üzerinde anlaşamıyor. Her grup, ‘Bu isim benim için kırmızı çizgidir’ şeklinde diretiyor. Seçim yaklaştığı için bu anlaşmazlık, Erdoğan’ın da kafasını karıştırıyor. Bu yüzden rektör ataması beklemede. Kimin torpili daha ağır basarsa, kimin destekçisi daha dişli çıkarsa o rektör olarak atanacak. Kimse Harran Üniversitesi’ne atanacak rektörün liyakatine, bu işi yapıp yapmayacağına, adaletli davranıp davranmayacağına bakmıyor. Zaten Şanlıurfa’yı geride bırakan bu kayırmacı anlayış değil midir? Harran Üniversitesi Rektörlüğü’ne bir an önce rektör atanmalıdır. Pek ümitli değiliz ama atanacak kişi için liyakatli olup olmadığına, yöreyi bilip bilmediğine bakılsın. Çünkü daha önceki rektörler de hep birilerine yakınlığıyla anılıyordu” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.