banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Bilimde Başarının Sırları Nedir?

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Anfisinde gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Fırat
Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin’in katıldığı konferansa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Türkiye Bilimler Akademisinin Üniversite konferansları programı çerçevesinde her yıl farklı üniversitelerde değişik alanlarda konferanslar verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Kazım Şahin; “Bu yılki tercihlerimiz arasında Harran Üniversitesi vardı, buraya gelmekten dolayı çok mutluyum.  Gerçekten çok güzel bir kampüsle karşılaştım ve altyapısının çok iyi olduğunu gördüm. Bu da beni çok mutlu etti. beni buraya davet eden Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞARININ YOLLARI ISRARCI OLMAKTIR”
Bilimsel araştırmalarda başarının yolları konusunda katılımcılara bilgiler veren Prof. Dr. Kazım Şahin; “Bilim insanlarının başarı hikâyelerine baktığımızda, genellikle birinci derecede ısrarcı olmak başarıya götüren en önemli etken olarak gözüküyor. Bu bizim hayatımızda da böyledir. Bir işi başarabilmek için pes etmeden başarıyı yakalayabileceğimizi unutmamalıyız.  Her zaman kafamızda yapacağımız işi önceden tasarlamalıyız. “Tek iş yap, o işi çok iyi yap” bu bilimde çok önemlidir. Bilim insanlarının çok başarılı olmalarındaki büyük sır da budur, genellikle tek bir konuda çalışıldığını görüyoruz. Tek bir alana yoğunlaşıp, o konuda uzmanlaşarak ilerlediğimizde daha başarılı olabiliriz” diye konuştu.
Konferansa katılımlarından dolayı Prof. Dr. Kazım Şahin’e teşekkür eden Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Konferansa katılımlarından dolayı hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok önemli bilgiler verdi, kariyerindeki anılarını güzel bir şekilde bizlere aktardı. İnşallah öğrencilerimizin tecrübe kazanması için bu bilgiler basamak olur” dedi.
Program, soru cevap şeklinde devam ettikten sonra Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın tarafından Prof. Dr. Kazım Şahin’e plaket takdimiyle konferans son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.