banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE “KÜSİ” TOPLANTISI YAPILDI

 


Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Anfisinde gerçekleştirilen toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Şanlıurfa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necip Özgökçe, KÜSİ Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Yunus Özmodanlı, Ahmet Tabanlıoğlu, genç girişimciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

DEVLET DESTEK VERİYOR
Toplantının açılış konuşmasında gençlere nasihat eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Ülkemizdeki genç girişimcilerimizde projemi hazırlıyayım, devlet desteği alayım hedefi var. Şanlıurfa’da bu anlayış belli bir yere kadar oturdu, fakat yeterli değil. İlimizin bu konuda daha fazla bilgilendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Şuanda devletimiz proje hazırlayan genç girişimcilere ciddi anlamda destek veriyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, Teknokentimizi ziyaretinde helal jelatin üreten firmamızı görünce ‘gerekli desteği, teşvik yollarını hemen hazırlayalım’ dedi. Eğer bir ARGE faaliyeti dahilinde üretim yapılacaksa devlet hemen destekte bulunuyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şüphesi olmasın” diye konuştu.

ÇEKİRDEK SERMAYE SAĞLANIYOR
Devletin girişimcilerin yanında olduğunu söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın; “Ülkemize katma değer kazandıracak, uluslararası pazardaki rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacak, yeni ürün veya üretim yönteminin geliştirilmesi ve mevcut ürün veya üretim yönteminde yenilik yapılmasında, sanayi ihtiyaçları doğrultusunda destek sağlanmaktadır. Yenilikçilik içeren projelerin desteklenmesinde, yeni genç girişimcilerimize katma değeri yüksek çekirdek sermaye sağlanması amaçlanıyor. Devletimiz bu konuda girişimcilerimizin yanındadır” dedi.

UFUK 2020’NİN TANITIMINI YAPACAĞIZ
KÜSİ Koordinatörü olarak açılış konuşmasında söz alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Üniversite Sanayi işbirliğiyle ortalama beş yıldır bu faaliyetimizi yürütüyoruz. Üniversite-Sanayinin yanında Kamuoyunu da bu işe dahil edip bir koordinatörlük oluşturuldu. Mezun olacak öğrencilerimizle, araştırma yapan hocalarımızla, sanayicilerimizle ve kamuda ARGE ağırlıklı iş yapan kurumlarımızla girişimcilik konusunda bunun gibi bir dizi programlar geçekleştireceğiz. Bir sonraki programımız önümüzdeki ay Ufuk 2020’nin tanıtımı olacak, Bir bilim yuvası olarak, sanayicilerimize, öğrencilerimize ve kamuda ihtiyacı olan tüm girişimcilerimize üniversite olarak destek olacağız”
İş kurmak isteyen gençleri bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirilen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısı, açılış konuşmalarının ardından gençlere teknik destek bilgilerinin verildiği bir dizi sunumla devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.