banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Harran Üniversitesinde gerginlik VİDEO

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey kampusunda  basın açıklaması yapmak isteyen  öğrencilere Harran üniversitesi tarafından izin verilmemesi gerginliğe neden oldu.
Şanlıurfa-Mardin yolu 13’uncu kilometresinde bulunan Harran üniversite Osmanbey  kampüsünde  sabah saatlerinde  bir grup öğrenci basın açıklması yapmak istedi üniversite yönetiminin izin vermemesi sonrası kısa süreli gerginlik yaşandı. Kampusa çok ayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Öğrenciler gerginliğe devam etmemeleri yönünde uyarıldı. Üniversitenin polis hamlesine karşın öğrenciler de durumu BDP Şanlıurfa İl Başkanı Leyla Akça’ya bildirdi. Kampüse gelen Leyla Akça ve İnsan Hakları Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, üniversite yönetimiyle yaklaşık 2 saat süren basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından üniversite yönetimi kampus içerisinde slogan atılmamak kaydıyla açıklama yapılmasını kabul etti. Bunun üzerine üniversitenin giriş kapısı önüne çıkan öğrenciler dışarıda çeşitli sloganlar atarak kapitalist sistemi eleştiren basın açıklamalarını okudu.
Yoğun güvenlik önlemleri arasında yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler dağıldı.
Kaynak: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.