banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Harran Üniversitesi YÖS-2022 Sınav Başvuruları Başladı

 
Uluslararası Koordinatörlüğü tarafından lisans ve ön lisans programlara yerleşmek için yapılan geçen yıl rekor katılım ile toplamda 15.500 adayın başvurduğu sınav, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde hazırlanıyor. 
Sınav, eş zamanlı olarak yurt içinde Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Hatay, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis ve Bursa illerinde gerçekleştirilecek. Yurt dışında ise Somali, Azerbaycan, Almanya, Suudi-Arabistan, İran, Nijerya, Mısır, Tunus, Fas ve Irak’ta yapılması hedefleniyor. 
Yabancı uyruklu öğrenciler,  Harran Üniversitesi YÖS’de aldığı puanla Türkiye genelinde 90’ın üzerinde devlet-vakıf üniversitelerine kayıt yapmak için tercih yapabilecekler.
Sınavın Tüm Aşamaları, Harran Üniversitesi Akademisyenlerince Yapılıyor
ÖSYM standartlarına göre hazırlanan ve halen kayıtların devam ettiği sınava her yıl on binden fazla yabancı uyruklu öğrenci başvuruyor. Üniversiteler arasında en çok adayın katıldığı sınav olma özelliği taşıyan Harran Üniversitesi YÖS sınavı, soruların hazırlanmasından, sınavın organizasyonu, gerçekleştirilmesi ve ölçme-değerlendirilmesine kadar tüm aşamaları, Harran Üniversitesi akademisyenleri tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor.
5 Mart 2022 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14:00’de başlayacak ve tüm merkezlerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan Harran Üniversitesi YÖS-1 sınavının başvuruları 13 Şubat 2022 tarihine kadar  http://uok.harran.edu.tr/ adresinden online olarak alınacaktır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.