banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Harran Üniversitesinde Yalın Üretim Teknikleri Anlatıldı

Avrupa Birliği Erasmus+ programı ” İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar“ kapsamında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinin stratejik ortak olduğu Yaparak öğrenme ve öğrenerek yalın üretime etkili yaklaşım başlıklı projenin ilk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Proje sorumluları, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüsamettin Bulut ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Hilali projeyi anlatıp, yalın üretim ile ilgili sunumlar yaptılar. Toplantıya Harran Üniversitesi akademisyenleri ve Şanlıurfa Sanayisinde çalışan Mühendisler katılım gösterdi.

Toplantıda karşılıklı bilgi alış-verişinde bulunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Hüsamettin Bulut; “Üniversite-Sanayi işbirliği ve bilginin yaygınlaştırılması açısından bu tür faaliyetlerin tekrarlanması hedeflenmektedir. Yalın üretim, her türlü verimliliğin önemli olduğu günümüzde, yalın üretim veya yalın düşünme teknikleri, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok uygulamada kullanılmaktadır. Yalın üretim ve düşüncede, ürüne veya hizmete değer katmayan işlem, işçilikteki, malzemedeki ve enerjideki her türlü israfın kaldırılması temel amaçtır” diye konuştu. 

Projenin ana yürütücüsü İtalya’dan CENTOFORM Kurumu olup proje stratejik ortakları Polonya’dan Polonya Üniversitesi, Belçika’dan Belçika Üniversitesi, Norveç’ten Norveç Üniversitesi, Romanya’da Mirsa Yüksek Okulu Türkiye Volvo Araba Şirketi, Ertekin Motor ve Pompa San. Ve Tic. A.Ş. ve İtalya FAVA Uluslararası Şirketi Proje kapsamında lean tasarım ürünleri yapılacak, eğitim kursları düzenlenecek ve yalın üretim ile ilgili el kitapçıkları hazırlanacaktır. Proje kapsamında Eylül 2017 tarihinde Harran Üniversitesi’nde konu ile ilgili bir uluslararası bir konferans düzenlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.