banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

HARÜSEM Öğrencilerine Karneleri Verildi


Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı Yenişehir mahallesinde bulunan HARÜSEM’e bağlı Çocuk Kampüsü binasında düzenlenen karne törenine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Sosyal Bilimler Meslek yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Celal Ağan ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Çocuklara karnelerini veren Rektör Ramazan Taşaltın, çocuklarda eğitimin önemine değindi.
Eğitim sisteminde “yat, uyu,” cümleleriyle başlamanın sakıncalarına değinen Rektör Taşaltın; “Biz küçükken okula giderken, Yat yat uyu, uyu uyu yat gibi hecelerle çocuklar okutulurdu. Şimdi biraz daha iyi durumdayız, ama alacağımız çok yol var. Eğitim işi meşakkatli ve uzun soluklu bir iştir. Ne demişler sebze yetiştirmek için 1 yıl, bir meyve ağacı yetiştirmek 10 yıl, bir insan yetiştirmek 50 yıl gerekli. Biz de insan yetiştiriyoruz. Sabırla ve kararlılıkla eğitimin üzerinde duracağız. Bunun için ne gerekiyorsa yapmamız lazım” dedi.
HARÜSEM bünyesindeki çocuk kampüsünün alanında bir ilk olduğunu söyleyen Prof. Taşaltın, Harran Üniversitesinin bundan sonra da eğitim alanında bu gibi ilklere imza atmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

“ÇOCUK KAMPÜSÜNÜ İLÇELERE TAŞIMALIYIZ”
Meslek Yüksekokulu olarak Çocuk Kampüsü kuruluşuna öncülük eden Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Necmettin Elmastaş ise bu hizmeti sadece Şanlıurfa merkezde yapmakla yetinmememiz gerektiğini söyleyerek; “ Bildiğiniz üzere üniversiteler bilim üreten kurumlardır, asıl görevleri bu, fakat bununla beraber sosyal, kültürel, eğitim gibi alanlarda da üniversiteler lokomotif görevi gören kurumlardır. Bizim bölgemizde eğitim anlamında eğitim öğretimin ilk ayağını oluşturan çocuk gelişimi ile ilgili kampüs olarak bölgede ilk kampüs, bildiğim kadarıyla bölgede başka kampüs yok. Bu konuda bir ilki gerçekleştirdik. Kampüsümüzün açılmasında rektörümüzün, HARÜSEM Müdürlüğü’nün büyük katkısı olmuştur. Bu kampüs sadece Şanlıurfa merkez olarak kalmayıp ilçelere de bu hizmeti götürmemiz gerekir” diye konuştu.

“REKTÖRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için gecesini gündüze kattıklarını söyleyen HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Celal Ağan ise konuşmasında şunlara değindi; “İnşallah önümüzdeki süreçte kendimizi daha da geliştireceğiz. Burayı kurarken çocuk gelişimi bölümünden ve Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek yüksekokulundan da katkı aldık bu işbirliği ile burayı kurduk. Benim Harran Üniversitesindeki 6. senem, bugüne kadar bu tesisin içine girmemiştik, Rektörümüz göreve gelmesiyle tesisimizi çocukların eğitimine açtı, halkımızın kullanımına açtı bu özverisinden dolayı kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu.
Program sonunda tüm çocukların karnelerini bizzat Rektör Ramazan Taşaltın takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.