banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler öğrencilerin mutlu günü

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda 39. dönem mezuniyet töreni yapıldı.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle aktif olan 17 programdan toplam 700 öğrenci mezun oldu.
Eyyübiye yerleşkesinde yapılan törene, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Dekanlar, Öğretim Elemanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı, açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri taktim edildi. Öğrenciler adına yüksekokul birincisi Ebru Şeker konuşma yaptı.
HAYAT YENİ BAŞLIYOR
Törende bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “ Sevgili öğrencilerimiz iki yıl buraya emek verdiniz ve bugünde emeklerinizin karşılığı olarak mezun oluyorsunuz, hayat sizin için yeni başlıyor. Okul başladığında herkes bir an önce bitirsek der, fakat bitince okul günleri özlenir. Biz sizlere burada bilgi yüklemeye çalıştık, bunu gittiğiniz yerlerde uygulamalısınız. Biz sizler için elimizden geleni yapmaya çalıştık, geçen yıllarda kampüsün alt yapısında problemler vardı, bu sene altyapıyı, yemekhaneleri, derslikleri düzeltmeye çalıştık. Önümüzdeki yıl da inşallah ders programları ile ilgili bir çalışma yapacağız, belki sizin okulunuz bitti ama sizden sonra gelecek olan arkadaşlarınıza en iyi hizmeti vermeye çalışacağız” diye konuştu.

BEŞİKTEN MEZARA KADAR ÖĞRENMEMİZ GEREK Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Elmastaş; “Öğrencilerimiz hem alanlarıyla ilgili bilgi ve becerileri kazanmakta hem de sosyal-kültürel bakımdan donanımlı bir şekilde yetişmektedirler. Değerli veliler, her şeyden önce bizlere güvenip Harran Üniversitesini tercih ettiğiniz için ve dolayısıyla çocuklarımızı bize emanet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz büyük emekler vererek yetiştirdiğiniz evlatlarınızı uğurlamanın zamanı geldi. Fakat içinizde onların gelecekleriyle ilgili bir endişeniz olmasın. Sevgili öğrenciler, Türkiye’nin farklı coğrafyalarından geldiniz. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek, birbirinizi ötekileştirmeden karşılıklı bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi kişiliğinizi oluşturdunuz.

İçinde yaşadığımız ülkenin, toplumun kalkınmasını istiyorsak ve gelişmiş toplumların seviyesine çıkmasını istiyorsak diploma ile yetinmememiz gerekir. Dolayısıyla “Beşikten Mezara Kadar Öğrenme” anlayışıyla bundan sonra daha çok çalışmamız gerektiğini unutmayalım.

Değerli Gençler; bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Çünkü bugün, hayatınızın bir dönemini kapatıp, yeni bir dönemini açıyorsunuz. Buradan aldığınız güçle gelecekte pek çok başarıya imza atacağınıza inanıyorum” dedi.

Tören öğrencilerin keplerini fırlatmalarıyla sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.