banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor

Siverek Karacadağ Üniversitesinin ilk adımı atıldı


Yenişehir Yerleşkesinde bulunan Rektörlük binasında fakülte kuruluş toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, rektör yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar, Siverek Belediye başkan yardımcısı, üniversite Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, Ak Parti ilçe başkanı ve Karacadağ Üniversite Kurma Derneği yetkilileri katıldı.
Siverek Bir Cazibe Merkezi Olsun
Siverek’te açılacak olan fakültenin alt yapı çalışmaları kapsamında ilçede okul binası teminine yönelik çalışmalar için Kasım ayında Siverek’e gidip Kaymakam Dr. Vural Karagül ile fikir alış verişinde bulunduğunu ifade eden Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bugün sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan yardımcımız ve Karacadağ Üniversite Kurma Derneği yetkilileri ziyaretimize geldi. Faydalı bir istişare toplantısı yaptık, inşallah önümüzdeki eylül ayında ek kontenjandan öğrenci alımına başlayacağız. Bu konuda sayın dernek başkanım ve kaymakamımıza özellikle teşekkür ediyorum. Siverek’e gelecek öğrenci ve öğretim elemanlarımızla birlikte ilçemiz tercih edilen bir cazibe merkezi olacaktır. Siverek’e gelen hocalar buradan gitmek istemeyecektir. Çünkü Siverek her şeyi hak eden bir ilçemizdir” dedi.
Rektörümüz Bizden Daha İstekli
Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül; “Sayın Rektörümüze bize zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum, Siverek için bizden daha fazla istekli davrandığını gördük, bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti. Eylül ayı içinde fakültemizi yetiştirmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Ben herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İstediğimizi Aldık
Dernek Başkanı Mehmet Nuri Konca; “Biz dernek olarak sayın Rektörümüzü ziyaret ettik. Geleceğe yönelik istişarede bulunduk, bu manada istediğimizi de aldık ve çok mutluyuz, ilk hedefimiz fakülte kurmaktı, uzun vadedeki hedefimiz Karacadağ Üniversitesini kurmak olacaktır. Sağ olsunlar Rektörümüz bizlere bu yönde umut verdiler. Sayın rektörümüze çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Siverek İlçemize Hayırlı Olsun
Siverek Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik; “Biz bugün çok büyük bir müjde ile ilçemize döneceğiz, Fakültemizi kurmak için Rektörümüze ziyarette bulunduk, sayın rektörümüzde yer temini ve fakülteye sahip çıkma yönündeki birlik ve beraberliğimizi görünce fakültenin ek kontenjanla birlikte açılmasıyla ilgili bizlere söz verdiler. Bu noktada Rektörümüze ve tüm yönetime minnetlerimi ve şükranlarımı iletiyorum. Siverek ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.