banner2
Öne Çıkanlar teog news Strandberg futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig

Harran Üniversitesi, Sanatseverlerin Hayallerini Gerçekleştirecek


Osmanbey Yerleşkesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu’nun girişimleriyle kurulan, ahşap ile metal ve resim atölyelerinin bulunduğu  Sanat ve Tasarım Atölyesinin açılışı yapıldı. 
Sanat ve Tasarım Atölyesi hakkında kısa bir bilgilendirme sonrası açılış kurdelesi kesildi. 
Kurdele kesiminin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve beraberindeki heyet atölyeyi gezerek, öğrencilerle sohbet edip yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
Harran Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Resim Atölyesi, öğrenci odaklı olarak tasarlandı. 
Sanat evinin kurulması ile öğrencilerin bölüme geldiklerinde kendilerine ait hissedebilecekleri, sanatsal ve estetik bir takım kaygılarını yansıtabilecekleri, üreterek var olabilecek bir portal oluşturmak amaçlandı. 
Böylelikle; birlikte çalışma, üretme, araştırma, bir değil birkaç üslubu bir arada kullanma edimlerini öğrenip uygulayabilecekleri disiplinler arası bir stüdyo oluşturuldu.
Osmanbey Yerleşkesinde açılışı yapılan programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Demir ile Prof. Dr. Nihat Denek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefika Yalçın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.