banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harran Üniversitesi Rektörlük Seçimleri Sonuçladı

Harran Üniversitesinde Yenişehir Kampüsü morfoloji binasında saat 10.00 başlayan seçimlerde Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlerden oluşan 420 Akademisyen oy kullandı.
Saat 15.00 itibariyle oy verme işleminin sonuçlandığı seçimlerde.
Oylamada aday olmayan 3 isme birer oy çıkarken, 9 oy geçersiz sayıldı.

Seçimlerde Prof. Dr. Mehmet İriadam aldığı 96 oyla birinci olurken, Prof.Dr. Abuzer Pınar ile Prof. Dr. Gürbüz Aksoy aldıkları 67 oyla ikinciliği paylaştılar.

Harran Üniversitesinde büyük projelerle yola çıkan ve rektör olarak atanması beklenen en önemli adaylardan biri olan Prof. Dr. Abdullah Ekinci aldığı 62 oyla 4. sırada yer aldı. 5. Sırada ise diğer bir iddialı aday Prof. Dr. Ramazan Taşaltun oldu. Taşaltun ise kullanılan oyların 58'ini alarak YÖK'e Gidecek altı kişilik listede yerini aldı. İlk 6'ya girenlerin arasında en az oyu alan Prof. Dr. Ali Seyrek oldu. Seyrek 19 oy alarak 6. Sıraya yerleşti.

16 MARTTA LİSTE YÖKE GİDECEK

Bugün yapılan Üniversite seçimlerinde ilk 6'ya girenlerin isimleri 16 Mart 2015 tarihinde sonuçlar YÖK'e gönderilecek, YÖK bünyesinde oluşturulacak aday inceleme komisyonunun ise 17-18 Mart 2015 tarihleri arasında çalışmalarını tamamlamasın ardından 19 Mart 2015 tarihinde YÖK Genel Kurulu'nun toplanması ile birlikte liste 3'e düşürülecek. 3 kişilik liste sonuçları 20 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanına sunulacak 3 kişilik listeden birisini Cumhurbaşkanı rektör olarak atayacak. böylece seçimler sonuçlanacak.

İŞTE ADAYLARIN ALDIĞI OYLAR

Prof. Dr. Mehmet İriadam--   96
Prof.Dr. Abuzer Pınar ---             67
Prof. Dr. Gürbüz Aksoy          67
Prof. Dr. Abdullah Ekinci             62
Prof. Dr. Ramazan Taşaltun   58
Prof. Dr. Ali Seyrek                    19
Prof. Dr. Nihat dilsiz              17
Prof. Dr. Zeynep Şimşek              9
Prof. Dr. Bekir Erolak              9
Prof. Dr. A. Yıldız Pakyürek           2

 

Mehmet Guli Aslan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.