banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harran üniversitesi hastanesi akademisyeninden önemli bir yayın

Efe’nin bu çalışması, uluslararası yayın yapan Journal of Autoimmunity dergisinde yayımlandı.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi başarılı operasyonlarının yanında gerçekleştirdiği çalışmalarla da takdir görüyor. Gastroenteroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Cumali Efe’nin öncülüğünde gerçekleştirilen uluslararası çok merkezli, ‘’SARS-CoV-2 vaccination and risk of severe COVID-19 outcomes in patients with autoimmune hepatitis’’ isimli çalışma, alanın en saygın dergilerinden olan Journal of Autoimmunity (İF:14.5) dergisinde yayınlandı.
Prof. Dr. Savaş Cumali Efe’nin öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmada, COVID-19 aşısı olmuş karaciğer hastalarının COVID-19 hastalığını daha hafif geçirdiğini ve buna bağlı ölümün çok daha az olduğu ortaya konuldu. Bu çalışma özellikle karaciğer hastalığı olan kişilerin aşı olmalarını çok güçlü bir şekilde destekleniyor.
Prof. Dr. Efe, daha önce de yayınlamış olduğu yazılarda COVID-19 un otoimmün hepatit ve diğer karaciğer hastalarında nasıl seyrettiğini ve bu hastalarda COVID-19 hastalığının gidişatını etkileyen çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar da alanının en saygın dergilerinde yayınlandı.
Prof. Dr. Efe, bu çalışmaların Harran Üniversitesi’nin akademik dünyada saygınlığına katkı sunmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Savaş Cumali Efe’nin Journal of Autoimmunity (İF:14.5) dergisinde yayınlanan yazısına https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0896841122001147?via%3Dihub adresinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.