banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI - görüntülü

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Anfi Salonunda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamasına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bizler iyi ve kaliteli eğitim almak için gayret göstermeliyiz. İyi eğitim yolları metotlarla akademik olarak belirlenmiştir. Eğitimdeki kriterleri net olarak ortaya çıkarıp kaliteyi elde etmemiz lazım. Eğitim ailede başlar okulda devam eder. Üniversitelerde en iyi seviyeye ulaşır. Şu an attığımız tohumların ileride iyi meyve vereceğine inanıyorum. Bu vesileyle öğretmenler gününü tebrik ediyorum” dedi.
Son günlerin tartışma konusu olan Pedagojik Formasyon Eğitimi konusuna da değinen Prof. Taşaltın, Pedagojik formasyon eğitimi için, YÖK’e daha önce talep başvurusunda bulunduklarını söyledi.

Taşaltın’dan sonra kürsüye gelen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz; “Öğretmenler günü, öğretmenleri toplumdaki yerini anlaya bilmek için güzel bir vesile oluyor. Kültürümüze baktığımızda bizler toplum olarak öğretmene büyük önem veririz. Osmanlıda padişahlar tahta çıktıklarında kendilerine ders veren hocaları muallimi sultani olarak tayin ederlerdi. Hiç kimsenin önünde kalkmayan padişahlar hocaları geldiği zaman ayağa kalkar yer verirlerdi. Bizler kutsal bir mesleği yaptığımızın bilincinde olmalıyız” diye konuştu.
Protokol konuşmalarından sonra Yrd. Doç. Dr. Gülgün Bilen yönetimindeki Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu ve Orkestra Zeki Fırat Demirci öncülüğünde müzik dinletisi sunuldu.
Yrd. Doç Dr Mahmut Öztürk’ün moderatörlüğünde Okul müdürü Abdi Kazanç Emekli öğretmen Ahmet Karavelioğlu Sınıf Öğretmeni Türkan Ak ‘Öğretmen ve eğitim’ adlı söyleşiyi sundular
Programın sonunda Rektör Taşaltın tarafından mesleğe yıllarını vermiş eğitimcilerden Okul müdürü Abdi Kazanç, Emekli öğretmen Ahmet Karavelioğlu ve Sınıf Öğretmeni Türkan Ak’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.