banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

SİVEREK'TE

 Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın beraberinde Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Abuzer Pınar ve Prof.Dr. Şerafettin Çelik, Siverek Kaymakamı Vural Karagül ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile beraber Harran Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Uygulamalı Bilimler Fakültesinin, Uluslararası Ticaret, Lojistik ve Muhasebe ve Finansman bölümleri için eski devlet hastanesi ile eski hükümet konağında incelemelerde bulundular.

STK VE KURUMLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ


Önceki gün Siverek’te Belediye Başkanı, Kaymakamlık ve Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin eğitim öğretime açılması için Siverek kaymakamlığı belediye ve STK’larla bir toplantı yaptık. Toplantıda fakülte binasının yeri ve açılacak bölümler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Siverek kaymakamlığı fakülte binası için iki adet yer gösterdi. Binalarda heyet olarak incelemelerimizi yaptık” dedi.
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI YAPILACAK


Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin faaliyete girmesi için ayrıca öğretim üyesi alımının yapılacağını söyleyen Rektör Taşaltın: “Biz inceleme yaptığımız binalar ile ilgili üniversite olarak bir değerlendirme yapacağız. Değerlendirme yapıldıktan sonra şu an açılmış olan bölümler için öğretim üyesi alımına başlanacak. Sonrasında ise öğrenci alımı ile ilgili YÖK’e başvuru yapacağız” diye konuştu.
SİVEREK MESLEK YÜKSEKOKULUNA YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK


Siverek’te bulunan Siverek Meslek Yüksekokulunda bulunan Bilgisayar Programcılığı, Gıda Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarına ek olarak yeni bölümler açmayı planladıklarını söyleyen Prof.Dr.Ramazan Taşaltın; “Ayrıca şu an mevcut Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yeni bölümler açılması için çalışmalar yapacağız” dedi.

Kaymakam Dr. Vural Karagül, ilçemiz için yapacağımız en önemli hizmetin bir an önce fakültemizin hizmete girmesini sağlamak olduğunu belirterek '' Bu çalışmaları yerinde incelemeye gelen Harran Üniversitesi rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve beraberindeki heyet ile okulumuzu açabileceğimiz alanları gezdik. Tüm hemşerilerime şunu belirtmek isterim ki en kısa zamanda ilçemizde Uygulamalı Bilimler Fakültesinin hizmete girmesi için tüm imkânları kaymakamlığımız olarak seferber edeceğiz. Bu konudaki duyarlılıktan dolayı rektör hocama da teşekkür ederim '' dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.