banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Öğrencilerin yarıyıl karne heyecanı

24 bin 500 öğretmenin görev aldığı Şanlıurfa'da 603 bin öğrenci ile 50 bin Suriyeli öğrenci karnelerini aldılar.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle Şanlıurfa genelinde 600 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Vali İzzettin Küçük; İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen karne dağıtım programında Veysel Karani Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yarıyıl karnelerini dağıttı.

 

Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali İzzettin Küçük, sınıfları dolaşarak öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenerek tek tek sohbet eden Vali İzzettin Küçük, öğrencilerin kitap okumalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerin tek kişilik sıralarda oturduğuna dikkat çekerek il genelinde sınıf mevcutlarının düşürüldüğünü belirten Vali Küçük “Son iki senede 360 okul açtık. Bu yıl da 100 okul yapıyoruz. Bu okullarla önümüzdeki yıl Şanlıurfa genelinde sınıf mevcudu sayısı otuza yaklaşacak. Bir hedefimiz de okullarımızın sosyal, kültürel ve sportif alanlara sahip olmasıdır, o konuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çocuklarımız gözlerimizin ışığıdır. Bugünleri bizim için çok kıymetli çünkü yarınları onlara emanet edeceğiz” dedi.

Karne alan öğrencilerin tatillerini dinlenerek ve bol bol kitap okuyarak değerlendirmelerini isteyen Vali İzzettin Küçük; karne alan öğrencilerin ailelerine de: “Öğrencilerin karneleri biraz da velilerin ve bizlerin karnesidir. Nasıl ki çocuklarımızın başarılarıyla iftihar ediyorsak, varsa bir kusur onu da sadece öğrenciye yüklemek yanlış olur. Ev ve mahalle ortamı olsun, aile ve biz idarecilerin tutumu olsun, öğrencinin kendisi olsun bunda herkesin sorumluluğu var. Çocuklarımıza kızmak çok yanlış bir davranış, çocuklara kızmak onların moral ve motivasyonunu daha da düşürmekten başka bir işe yarayamayacaktır” sözleriyle seslendi.

 

Karne dağıtımının ardından öğrencilere müjdeli bir haber de veren Vali İzzettin Küçük; Milli Eğitim Müdürlüğünce yaptırılan, sadece öğrencilere ve ücretsiz olarak hizmet verecek bir sinema salonunun yakın bir zaman içerisinde açılacağı müjdesini verdi.

Karne dağıtım töreninde Vali İzzettin Küçük; öğrenci ve öğretmenlerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.