banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Haleplibahçe Kültür Adasında Çalışmalar Devam Ediyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Haleplibahçe Kültür Adası”nda yapımı devam eden “Urfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi” çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam etiğini, 2014 yılında hizmete gireceğini belirtti. Halepli bahçe Kültür Adası tamamlandığında Şanlıurfa turizminin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacaktır. Dedi

Halepli Bahçe Kültür Adası Çalışması Hakkında Kısa Bilgi: Haleplibahçe’de 200.000 m² alanda, mevcut arkeoloji müzesinin 10 katı büyüklüğünde 26.000 m²’lik kapalı alanlı 4 katlı  ve dünyanın en kıymetli ve en eski eserlerinin orijinallerinin sergileneceği “Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi”, Urfa’ya ait mozaiklerin ve Haleplibahçe’de ortaya çıkan mozaiklerin yerinde sergilenmesi amacı ile 4.000 m² kapalı alanda “Edessa Mozaik Müzesi” ve iki müze arası 30.000 m²  açık alanda “Arkeopark” yapılacak. Geri kalan 140.000 m² alanda Şanlıurfa belediyesince “Arkeoloji Araştırma Merkezi ve Çok Amaçlı Tanıtım Merkezi”, “Anfi Tiyatro”, “Kültür ve Sanat Merkezi”, “Hediyelik Eşya Reyonları”, “Kafeterya” “Rekreasyon Alanı” ve “750 Araçlık Açık ve Kapalı Otopark” yapılmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.