banner2
Öne Çıkanlar Urfa toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

görme engellilere Kur’an Kursu sertifikası verildi

1821 yılında Louis Braille tarafından görme engelli insanlar için geliştirilen, Braille Alfabesi kullanılarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan kabartmalı Kur’an-ı Kerimler ile görme engelli vatandaşları buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, "Görme Engellilere Yönelik Kur’an Okuma Eğitimi" projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendiler.

“Bizler yardım değil anlaşılmak istiyoruz”

Programda kursiyerlerin sahneye çıkarak kabartma Kur’an-ı Kerim okumasından sonra bir konuşma yapan öğretici Dilek Karaca, azim ve kararlılıkla çalışıldığında birçok şeyin başarılabileceğini ifade etti. Kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapılmaması gerektiğini ifade eden Karaca, “Bizi otobüste ayakta gördüklerinde yer vermelerine gerek yok. Biz gözlerimizle ayakta durmuyoruz. Birçok şeyi kendi başımıza halledebiliyoruz. Biz insanların yardımdan çok bizi anlamalarını ve hayatı birlikte paylaşmalarını istiyoruz.” dedi.

“Gözleri görmese de gönül gözleri açık”

Kabartma Kur'an öğrenen kursiyerlerin çok özverili bir çalışma göstererek bu aşamaya geldiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Onların engelleri olabilir, kafa gözleri görmüyor olabilir ama gönül gözleri açık. İnsan gerçekten istediği zaman neler başarabileceğini görüyoruz. Nice gözleri gören binlerce milyonlarca insan Kur’an okumayı bilmiyorlar. Bizim bu arkadaşları örnek alıp Allah’ın kitabına daha fazla sarılmamız gerek. Kur’an-ı Kerim Rabbimizin bize verdiği çok büyük bir nimettir. Allah’ın izniyle biz bu kitabı en iyi şekilde öğrenip anlayarak onlara da öğreteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kurslara katılarak sertifika alan kursiyerler yapılan bu hizmetlerin devrim niteliği taşıdığını ve çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.