banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Gaziantep Ayıntap Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Söyleşisi


 
Yoğun katılımın olduğu söyleşide Prof. Dr. Hasan AKAN; Mevlâna, Yunus Emre ve Mehmet Akif gibi fikir öncülerimizin değerler eğitimi üzerine görüşlerini; İslam düşüncesinde insan eğitiminin bütüncül ele alındığını, değerlerin milli birlik ve beraberliği sağlama noktasında toplumsal dayanışmaya olan katkılarından bahsetti. Konuşmasında değerlerin evrensel olması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. Hasan AKAN, en mükemmel insanın başkasına yardım eden kişi olduğu görüşünü dile getirdi. 
Değerlerin öğrencilere anlatılması hususunda önerilerde de bulunan Akan, değer kazanımında ailenin ve okulun önemine dikkat çekti. Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Hasan AKAN, değerler eğitiminin neden önemli olduğunun öğrenciler tarafından tartışılması gerektiğini belirtti. 

Prof. Dr. Hasan Akan söyleşisinde, değerler eğitimi ile ilgili şu hususlara dikkat çekti: 
    Millî-Manevî değerlerine ve tarihine bağlı, vatan ve milletini kendi menfaatinden üstün tutan, birlik ve beraberlik ruhunu taşıyan nesillerin yetiştirilmesi gerekir
    Değerlerin, bir anlamda hayata dair kodların aktarıldığı bir alan olmalıdır
    Nesillerimizin, hayat boyu uygun değerlerle kendini geliştirmesi gerekmektedir
    Çocuklarımızın zihinlerini bilgiyle doldurarak öğretim yaparken gönüllerini de sevgiyle donatıp onların ahlâklı birer fert olarak yetişmelerine vesile olmalıyız
    Okullar sadece akademik açıdan başarılı bireylerin yetiştirildiği kurumlar değil temel insani değerleri benimsemiş bireyleri yetiştirmeyi de hedeflemelidirler
    Her türlü meslekte ahlaklı, çalışkan, adil, yardımsever ve insanlığa hizmet olgusu olan gençler yetiştirilmelidir
    Birbiriyle selamlaşan, birbirinin derdiyle ilgilenen, dinini, örfünü, gelenek ve göreneklerini bilen, kültür ve medeniyetimizi bilen nesiller yetiştirmeliyiz. 
    Eğitim sistemlerimiz insan odaklı olmalı ve bizleri yücelten, bizi biz yapan değerlerimizin mutlaka nesillerimize aktarılmalıdır. 
Maddiyatın ve kişisel çıkarların ön plana alındığı, manevi ve toplumsal değerlerin arka plana itildiği günümüz dünyasında böylesi anlamlı bir etkinliğe destek veren TÜBİTAK’a, ev sahipliği yapan okul müdürü Cengiz Taştan ve İngilizce öğretmeni Kadriye Aysun Bayrak’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 
Söyleşinin sonunda Prof. Akan’a okul müdür tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.