banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır Şırnak Celalettin Güvenç Adıyaman Sanlıurfa

Coşkun: “Eğitim müfredatı acilen değişmeli

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, 2015-2016 yarıyıl tatili nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamasında  eğitim sistemini ilgilendiren birçok konuya değinen Coşkun, darbe izlerini ve darbecilerin zihniyetini taşıyan hukuk sisteminin ve mevzuatın da yeniden ele alınarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hâlihazırdaki eğitim müfredatının acilen değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, şöyle devam etti: “ 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerinin izlerini ve darbecilerin zihniyetini taşıyan hukuk sistemimiz ve mevzuatımız yeniden ele alınarak, darbe hukukuna ilişkin bütün izler silinmelidir. Antidemokratik süreçlerde ortaya çıkan mevzuatın ayıklanması işine bin an önce başlanmalıdır. “

“Kılık-kıyafet dayatması ve sendikal hak ihlalleri sona erdirilmelidir” diyen Coşkun, var olan öğretmen açığının giderilmesi gerektiğini belirterek “ Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılması beklenmektedir. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bunun nedenle, öğretmen ataması, imkânlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır. Şanlıurfa’mızda özellikle başta sınıf öğretmeni olmak üzere tüm branşlarda açığımızı giderecek oranda öğretmen ataması yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Şûra kararları uygulanmalıdır

Coşkun, 19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararların uygulanması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti: “ 19. Milli Eğitim Şûrası’nda, alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflara da Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi dersinin konulması, ortaokulda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin 1 yıldan 2 yıla çıkarılması ve ara verilen sürelerde öğrencilere dışarıdan sınav hakkı verilmesi, değerler eğitimine öğretim programlarında etkin bir şekilde sarmallık anlayışla yer verilmesi, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi, öğretmenlere 4 yıla bir yıpranma payı verilmesi ve benzeri diğer kararlar bir an evvel hayata geçirilmelidir.”

‘Karma’ dayatmasından vazgeçilmelidir

Karma eğitim dayatmasından vazgeçilmesi gerektiğini belirten Coşkun, “ Avrupa’da sorgulanan ve bilimsel araştırma sonuçlarıyla da yüzyılın pedagojik yanlışı olarak nitelendirilen karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu’nda yer alan, “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır’ ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Telafi eğitimine hemen başlanmalıdır

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde devam eden çatışmalar sebebiyle ara verilmek zorunda kalınan eğitim-öğretim faaliyetlerine bir an önce başlanmalıdır” diyen Coşkun, “ Güven ortamı tesis edilerek, öğretmenlerin görevlerinin başına dönmesi sağlanmalı, çatışmalar nedeniyle eğitim-öğretim hakkından mahrum kalan öğrenciler için telafi eğitimi verilmelidir. Özellikle 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik kapsamlı eğitimlere, süre gözetilmeksizin derhal başlanmalıdır.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk/Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.