banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Eğitim Bir-Sen Genişletilmiş Yönetim Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Şube başkanı İbrahim Coşkun; toplantıya katılanların sendikamızın A Takımında olduklarını belirterek sorumluluklarının farkında olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle yakın zamanda Toplu Sözleşme Sürecini yaşadıklarını, Memur-Sen Konfederasyonumuzun Kamu İş Veren Heyetine sunduğu tekliflerin makul teklifler olması ve Türkiye'nin ekonomik parametreleri ile örtüşmesine rağmen kabul görmemesi 1 (bir) milyonu aşkın üyeyi temsil eden memur-sen ailesini ve tüm kamu emikçilerini üzdüğünü belirten İbrahim COŞKUN, Sendikamızın onurlu ve dirayetli duruşu ve kamu emekçilerinin haklarını sonuna kadar savunmasının takdire şayan olduğunu vurguladı.


Toplu Sözleşme yasasında eksiklerin olduğu ve Hakem Heyetinin işlevsizliği vurgulandı. Toplu Sözleşme yasasının değişimi için mücadelenin ne kadar önem arzettiği belirtildi.
3600 ek gösterge sözünü unutmayacaklarını ve bir an önce yasal düzenlemenin yapılmas, öğretmenlik meslek kanununun çıkarılması ve sözleşmeli istihdama son verilerek kadrolu atamanın mutlaka hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Darbeler ürünü olan kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesi gerektiğini, yasal değişiklik yapılana kadar sivil itaatsizliğin devam edeceği söylendi. Başkan İbrahim Coşkun; İstanbul Sözleşmesi (Cinsiyet Eşitsizliği) adı altında yapılan sözleşmeyi reddettiklerini, toplumun manevi değerlerini ciddi manada tahrip edeceğini ve toplumu itibarsızlaştıracağını vurgulayarak kesinlikle karşı durulacağını söyledi. Ayrıca; Sosyal dokumuza uygun sendikal temsil, Sosyal medya kullanımı ve kurumsal aidiyet konularında bilgilendirmeler yapıldı. Yoğun ilgi ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkür edildi. Toplantının hayırlara vesile olması temennisi ile toplantı bitirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.