banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Eğitim Bir-Sen Başkanı Coşkun'dan Mabel Matiz sorusu tepkisi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nde öğrencilere, ”Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil' cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” sorusu yöneltildi. Bu sözler, şarkıcı Mabel Matiz'in ‘Fırtınalar' adlı şarkısında da geçen sözler olması sebebiyle TYT'ye damgasını vurdu.

“GENÇLİĞİN BİLİNÇALTINA ENJEKTE ETME OPERASYONU MU?”

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı yazılı basın açıklamasında, sınavda sorulan Mabel Matiz sorusuna tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz geleceğimiz olan gençliğimize rol model olarak MABEL MATİZ'i örnek verelim öyle mi?

ÖSYM'nin yaptığı, milyonlarca gencimizin hayatlarının ilk basamağı olan katıldıkları YKS sınavının Türkçe sorularında Mabel Matiz'e yer vermesi bir tesadüf mü? Yoksa bilinçli bir algı mı? Toplumun değer yargıları ile alay eden, sapkın bir düşüncenin savunucusu olan malum kişiyi, gençliğin bilinçaltına enjekte etme operasyonu mu?

Neden nitelikli metinler, ahlak, edep, ezan, memleket, saygı ve sevgi içeren şiirler varken, ne olduğu belirsiz ifadelerin soru kökü olarak sorulması manidardır. Yunus Emreler, Âşık Veyseller, Mehmet Akifler,  Cemil Meriçler, Sezai Karakoçlar... Neden sorulmaz?

ÖSYM'yi bu sorunlu ve sorumsuz tavrından dolayı kınıyoruz.”

Öte yandan şarkıcı Mabel Matiz eşcinsellerin sözde onur yürüyüşlerine destek olmuş ve pankart taşımıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.