banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Eğiticilerin Eğitiminin Yeni Adresi: HARÜSEM Bilişim Kampüsü

Bilişim Kampüsü kapsamında HARÜSEM, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İbn-i Haldun Üniversitesi öğretim elemanlarının öncülüğünde sunulan eğitimler, GAP bölgesindeki okullardan ve öğretim elemanlarından daha ilk yılında büyük beğeni aldı. Proje kapsamında kurulan www.bilkampus.com platformunda birçok eğitim modülü bulunuyor; bir yıl içinde farklı illerden binlerce eğitimcinin kursları tamamlaması bekleniyor.

HARÜSEM Bilişim Kampüsü Büyük Beğeni Topluyor

Bilişim Kampüsündeki en dikkat çeken programlar arasında olan “Eğiticilerin Eğitimi” modülü, eğitimciler için 21. yüzyıl sınıflarında etkili eğitim ve öğretime yönelik bilgiler içeriyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen eğitici eğitimi modülü kapsamında eğitimcilerin derste doğru eğitim pedagojisi ve öğretim teknikleri ile nasıl ders işleyeceklerine ilişkin stratejiler sunuluyor. Modülü tamamlayan eğitimciler, her bölüm sonrası testten başarılı olmaları durumunda eğitici eğitimi katılım belgesine sahip olabiliyor. https://www.bilkampus.com/dashboard/84/details

Bilişim Kampüsü platformu katılımcıların kendi hızlarına göre öğrenmelerine imkân sağlamakta ve ilgili içerikler artarak her geçen gün platform genişletilmektedir. Proje kapsamında kurulan Bilişim Kampüsünde e-öğrenmenin temelleri, ters yüz edilmiş öğrenme, 21. yüzyılda öğrenmenin doğasına ilişkin yeni bilgiler, online ders materyali hazırlama, eğitimde bilgi ve iletişim teknoloji (BİT) entegrasyonu, alternatif ve online ölçme değerlendirme araçları, e-dersler için öğretim tasarımı gibi konular, katılımcılara 7/24 sunuluyor.

HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Göçen’in koordinatör olduğu projede Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri başta olmak üzere birçok üniversiteden alan uzmanlarının desteği alındı.

Bilişim Kampüsü projesinin güncel eğitim konularını içeren bir platform olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Özellikle eğitici eğitimi modülü sonrası farklı uzmanlık alanlarında çalışan akademisyenlerin öğretim becerilerinde ciddi bir gelişim olacağına inanıyorum, programın oluşturulmasında görev alan Eğitim Fakültemiz öğretim elemanlarına ve HARÜSEM çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.