banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

EBAP ile öğrenciye can suyu veriliyor

EBAP projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlatmak için Karaköprü'de basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve kurmayları Şanlıurfa'da eğitim alanında yapılan çalışmaları aktardı.

Eğitime desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifti ve STK temsilcilerine teşekkür ederek konuşmaya başlayan İlci; "Eğitim sevdalısı eğitimcilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. EBAP kapsamında Şanlıurfa'da 124 bin 205 öğrenci açtığımız kurslardan ücretsiz olarak faydalandı. 11-12-13 Kasım tarihlerinde Büyükşehir desteği ile 73684 öğrencinin katıldığı bir deneme sınavı yaptık. Ayrıca her okulda eğitim gören öğrencilerimizden 5-10 kişiye eğitim koçu öğretmen atanmıştır" dedi.

 Projenin iki temel ayağından oluştuğunu belirten İlci; "Destekleme ve yetiştirme kurstları ike eğitim koçluğu. Destekleme kurslarında 6115 öğretmen görev alıyor" dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İlci, eğitimin mutlaka hep gündeme getirilmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.

Gazeteci yazar Ömer Aslan'ın "Tam gün eğitime geçildiğinde EBAP devam edecek mi? ve yılda 60 bin yeni öğrencinin Şanlıurfa eğitime başladığı dolayısıyla yeni üniversitelerin kurulması için çağrıda bulunurmusun?" sorularını cevaplayan Müdür İlci; "Normal eğitim dediğimiz tam gün eğitime tüm dünya geçmek istiyor. Tam güne geçilirse hem öğrenci daha kafası raghat olur ve biz de EBAP ile desteklemeye devam ederiz. Şanlıurfa çok hızlı büyüyor. Sadece özel üniversiteler değil, en az bir tane daha devlet üniversitesi kurulmalı. Şanlıurfa'nın bu potansiyeli var" dedi.

TV sunucusu Halil Çap'ın "Gelen öğretmenler neden 3 ay sonra ayrılıyor" sorusuna ise İlci; "Önceki Bakan Ömer Dinçer'in hayata geçirmek istediği çakılı atama dediğimiz 4 yıl kadrosu ile ilk atandığı okula gelecekti. Ancak gecikmeli de olsa öyle bir düzenleme bekleniyor. Böylece eğitimciler öğrencileri 3 ay sonra bırakıp gitmeyecekler" dedi. 

Haber: Ömer ASLAN 7 www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.