banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Coşkun: Urfa'ya atanan 2100 öğretmen, giden 2200

MEB, önceki gün yaklaşık 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yaptı. Yapılan bu atamada Şanlıurfa’ya ise 2100 öğretmen atamasının yapıldığını ifade etti.

Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, yapılan öğretmen atamasında en büyük payın Şanlıurfa'ya olduğunu ifade etti.

“YAPILAN 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA URFA’YA ATANAN 2100 ÖĞRETMENİMİZE HAYIRLI OLSUN DİYORUZ”

Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, yeni atama bile Şanlıurfa’ya 2100 öğretmen ataması yapıldığını belirterek, “Yapılan 20 bin öğretmen atamasında Urfa’ya atanan 2100 öğretmenimize hayırlı olsun diyoruz. Gerçekten aslan payı mıdır, aslan payı sayılabilir, rakam yüksek. Ama Urfa’daki öğretmen açığını ve bu Haziran ayı ile özür grubundan dolayı giden öğretmenleri de hesapladığımız zaman Urfa’mızdan 2200 öğretmen gitmiş. Halı hazırda 5000 öğretmen açığı vardı. Bu 5000 açığımız devam etmekte yalnız özür grubu ve il dışı normal yer değişikliği yapan öğretmenlerin açığı kapatılmış oldu. Bizim istediğimiz ve temennimiz bu 5000 açığın bir an önce kapatılmasıdır.


“BU AÇIĞI ORTADAN KALDIRMAMIZ GEREKİR”

Başkan Coşkun, Şanlıurfa’da 5000 bin öğretmen açığının olduğunu ve bunun kapatılması gerektiğinin ultını çizerek, “Buradan özellikle iş siyasilerimize düşüyor, vekillerimize düşüyor. Dolayısıyla biz eğitim öğretimde hem altyapıyı oluşturmak hem kalitemizi arttırma hem de gelişimi arttırma adına mutlaka bu öğretmen açığımızın kapatılması gerekir. 20 yıldan beridir söylüyoruz. Her yıl maalesef bu açık devam etmektedir. Öğretmen atamalarında Urfa’ya iyi rakamlar düşmektedir. Bunu inkar etmiyoruz ama Urfa’dan sürkülasyon sonucunda Urfa’dan giden öğretmen sayısı da az değil, oda oldukça fazla. O yüzden bunun tedbirinin alınması gerekir. Az önce söylediğimiz gibi il dışı tayinine giden 2200 öğretmen, 20 bin atamadan bize atanan 2100 öğretmen, dolayısıyla yine rakamlara vurduğumuz zaman ekside görülüyoruz. Halı hazırda zaten açığımız vardı çu açık yine de devam etmektedir. Bizim mutlaka bunu bir şekilde kapatmamız gerekir. Bu açığı ortadan kaldırmamız gerekir” diye konuştu.

“KORONAVİRÜSTEN DOLAYI SÜREÇ BU ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR”

Coşkun, koronavirüsten dolayı eğitimin uzaktan yapılmak zorunda kaldığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu süreçte de pandemiden dolayı uzaktan eğitim devam etmekte. Eğitimin mutlaka yüz yüze yapılması gerekir. Çocukların o okul bahçesindeki atmosferi, ortamı, öğretmenin mimikleridir, konuşmasıdır, davranışlarıdır, o etkileşimi yaşayarak bizim eğitim öğretime bir şeyler kazandırabilme imkanımız vardır. Ama işte koronavirüsten dolayı süreç bu şekilde devam etmektedir. Çocuklarımız eğitim öğretimden geri kalmasın diye uzaktan eğitimle telefi etme adına bir şeyler yapıyoruz. Öğretmenlerimiz kendi ilerinin başında, her türlü çabayı ve gayreti sarf ediyorlar. Uzaktan eğitim de hemen öyle internetin başına oturduğumuz gibi oluşmuyor. Bunun birkaç saat öncesinde bunun hazırlığının olması gerekiyor. Öğretmenlerimiz fedakârlıklarını her ortamda gösterdikleri gibi burada da göstermektedirler. Ben eğitim öğretimin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”(Ömer DODANLI/ RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.