banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Cinsiyet eşitliğine duyarlı okul projesine büyük tepki

Cinsiyet eşitliğine yönelik toplumsal algının, öğrencilik yıllarından itibaren geliştirilmesi için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), pilot çalışmasını 162 okulda başlattığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne Duyarlı Okul” projesini geliştirdiğini ve bu kapsamında, MEB’e bağlı okullarda uygulanacak eylem planları hazırlıyor.

Sosyal medyada tepkiler ardı ardına gelmeye başlandı. Sosyolog Murat Müjdeji: " Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesini

*

biz önceleri yanlış anladık kız ve erkek çocukların okulları birbirinden ayrılacak diye anladık.

*

MaalesefLGBT (Lezbiyen-Gay-Bisexuel-Transexuel) yetiştirmeye zemin hazırlama projesiyimiş ETCEP

*

Bunu da öğrendik" dedi.

Fatih Tezcan: İngiliz Büyükelçiliği’yle Milli Eğitim ve Aile Bakanlıkları’nın yaptığı Protokol gereği LGBT (Lezbiyen-Gay-Bisexuel-Transexuel) yetiştirme projesi olan ETCEP’i (Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi) İngiliz Büyükelçiliği gururla sunar! Yuh Artık!"

Şanlıurfa Önder Başkanı Abdurrahman Kırıkçı: İnsanlar, cinsiyetine bakılmaksızın insan olma sıfatı açısından eşittir. Hukuk karşısında da eşittir

Ancak; sözde cinsiyet eşitliği denilen bu hamle, özü itibarı ile fıtri sınırların ihlalinine yönelik bir hamledir. Toplumsal dengeyi bozar ve aile kavramını katleder @ziyaselcuk

İstanbul Anlaşması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda uygulamaya konulacak olan,

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ PROJESİ”

hakkında ne düşünüyorsunuz..."

Yazar Sema Maraşlı: Cinsiyet Eşitliği Dinimizde Lanetlenmiştir http://www.cocukaile.net/cinsiyet-esitligi-dinimizde-lanetlenmistir/ …

Cinsiyet Eşitliği Dinimizde Lanetlenmiştir Cinsiyeti bozmak yaratılışa ihanettir."

Köşe Yazarı Zeki Kurt: "İlk orta ve liselerde uygulamaya konulmak istenen ETCEP projesi asımın nesli diye yetiştirmek istediğimiz gençliği nerye sürükler ? Cinsiyet Eşitliği derken kimleri yeni özgürlük alanları açılmak istenmektedir? Dini ve Ahlaki açıdan sıkıntılı bir uygulamadır."

Prof. Dr. Hayrettin Karaman ise Yeni Şafak Gazetesinde "CİNSEL EŞİTLİK KONUSU VE KANTARIN TOPUZU" başlıklı makalesi ile tepki gösterdi.

Proje British Council’e ait

Milli Eğitim Bakanlığının "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne Duyarlı Okul Projesi" hakkında yapılan araştırmalar projenin İngiltere'nin uluslararası eğitim ve kültürel fırsatlardan sorumlu en büyük organizasyonu olan British Council liderliğindeki konsorsiyum tarafından hazırlandığını ortaya çıkardı. ETCEP resmi internet sitesinde de projenin British Council sorumluluğunda olduğu ifade ediliyor.

ETCEP NEDİR?

http://ogmprojeler.meb.gov.tr/Content/Uploads/Dosyalar/toplumsal-cinsiyet-esitligi-el-kitabi.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.