banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Urfa Başsavcısı Uğurhan Kuş Öğrencilere Nasihat Etti

OKULUN konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta öğrencilerle hukuk ve adalet üzerine konuşan Uğurhan Kuş, adaletin önemine vurgu yaparak öğrencilere mesleklerinde başarılı olmaları adına tavsiyelerde bulundu.

Meslek liselerindeki katsayı engelinin artık olmadığını ve bütün öğrencilerin eşit olduğunu söyleyen Uğurhan Kuş, “Siz kolunuzda ekstra bir bilezik taşıyorsunuz. Ben imam hatipliler için de bunu söylüyordum. Sizi biraz da şanslısınız hem inancınızı yaşayabilir hem de ekstra sağlıkçılık bileziğiniz var. Bizim öyle bir şansımız yoktu. Biz müfredat neyse İmam Hatipte onu görüyorduk.” dedi.

“Hukukçu olduğum için çok mutluyum hukukçuluk kutsal bir meslektir. İnsanlar arasındaki sorunları, problemleri adil bir şekilde çözmek kadar insana haz veren bir duygu olamaz.” diyen Uğurhan Kuş, “Ancak hasta olan insana şifa vermek tabi şifa Allah’tandır da şifa bulmasında yardımcı olmak kadar da mutluk veren bir duygu yoktur. Bu anlamda sizin ve bizim işimiz arasında ortak noktalar olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Mesleğinizi hep bu aşk ile yapın

İnsanların sorunlarının çözümünde yardımcı olmanın mutluluk verdiğini söyleyen Uğurhan Kuş, “İnsanların problemlerini çözme noktasında ve başı sıkıştığı için size gelen insanların problemlerini çözme noktasında gayretiniz ve sonucunda elde ettiğiniz başarı sizi mutlu edecektir. Size haz verecektir. Mesleğinizi hep bu aşk ile yapın. Size derdi, sıkıntısı olan insanlar gelir. Hayatta hiçbir derdi, sıkıntısı olmayan insan gelmez. Size gelen insanlar da sıkıntısı olduğu için geliyor. Biz de kendimizi öyle görüyoruz. Adliyeler de böyledir.” şeklinde konuştu.

Her mesleğin etik kuralları var

Sağlıkçıların icra ettiği mesleğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Uğurhan Kuş, “Bunu yaparken her mesleğin etik kuralları var. Sizin de mutlaka etik kurallarınız vardır. İnsanlar arasında hiçbir zaman ayrım yapmayacağınıza fakir, zengin, okumuş, okumamış, köylü, şehirli, güçlü, güçsüz ayrım yapmadan insanların tamamına sadece insan oldukları için insan gözüyle görerek onlara hizmet etmek için yemin ediyorsunuz. Bu işin kutsallığını ortaya koyuyor. Bu diğer meslekler de yok.” ifadelerini kullandı.

İnsanlar arasında adalet dağıtmak kadar kendisine haz veren bir duygunun olmadığını söyleyen Uğurhan Kuş, “Bir daha dünyaya gelsem yine hukukçu olurdum. Lise çağlarındaki bir gençken de söylerdim, ‘hukukçu olacağım’ diye. İmam hatip lisesinde okurken de bunu diyordum. Siz sağlık meslek lisesinde okuyor olabilirsiniz ama içinizde başka hedefleri olanlar da vardır. Adliyede sağlık memuru olarak göreve başlamış ve sonra hukukçu olan arkadaşlarımız var” ifadelerine yer verdi.

Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayın

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Uğurhan Kuş, “Belki buralar bir an önce hayata atılmak için bir basamak olara görebilirsiniz ama hiçbir zaman bu kadar basit yaklaşmayın. Hayata basit yaklaşmayın. Hayat bu kadar basit değildir. Liseden çıkıp mesleğe adım attıktan sonra hayatınızın sonuna kadar bu mesleği icra edecekmiş gibi kendinizi kısıtlamayın. Sizler daha çok gençsiniz önünüze daha çok fırsat geçecek ve bu fırsatları değerlendirmek için geri kalmayın. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayın. İdealist olun” gibi tavsiyelerde bulundu. Konferansta konuşmalarını bitiren Uğurhan Kuş, ardından soru cevap bölümüne geçerek öğrencilerin hukuk alanı ile ilgili ve güncel konular ile ilgili sorularını cevapladı. Uğurhan Kuş ardından okul binasını gezerek okul yöneticilerinden okul hakkında bilgi aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.